Søren Dahl fra Café Hack styrer debatten, når Mogens Jensen (S) og Søren Gade tørner sammen i politisk topmøde i Viborg.

Café Hack i Viborg: Valgmøde med stærke kandidater

Søren Dahl fra Café Hack styrer debatten, når Mogens Jensen (A) og Søren Gade (V) tørner sammen i politisk topmøde 26. oktober i Viborg. Og du er inviteret.

Senest opdateret: onsdag 19. oktober 2022

Færre ældre stemmer ved folketingsvalget, viser en undersøgelse.

Det vil ældreorganisationen Faglige Seniorer gøre noget ved.

Derfor sætter Faglige Seniorer ældrepolitik øverst på dagsordenen og indbyder pensionister og andre seniorer til valgmøde onsdag 26. oktober 14.00-15.30 i Viborg Musiksal, Gravene 25, Viborg.

Du er inviteret. Tilmeld dig HER.

På podiet er to stærke kandidater, Mogens Jensen (A) og Søren Gade (V). Ordstyrer er ingen ringere end Søren Dahl fra Café Hack.

Valg for seniorer

”En af årsagerne til, at færre ældre end tidligere stemmer ved folketingsvalget er måske, at politikerne ikke har seniorpolitik helt oppe på dagsordenen. Det vil vi med valgmødet for pensionister og seniorer gerne være til at ændre på, så de emner – de ældre er optaget af – kommer i fokus,” siger Stanley Bach Mortensen, Faglige Seniorer Viborg

Valgdeltagelsen blandt vælgere over 60 år faldt med 2 procentpoint ved seneste folketingsvalg i forhold til valget i 2015, viser en undersøgelse fra Københavns Universitet.

Det optager ældre i valgkampen

”Det er en demokratisk udfordring, at færre ældre i forhold til den øvrige befolkning stemmer ved folketingsvalget. Det mener vi i Faglige Seniorer, der skal gøres noget ved. Derfor holder vi et særligt valgmøde kun for pensionister og andre seniorer,” siger Stanley Bach Mortensen.

En undersøgelse fra Faglige Seniorer viser, at sundhed og sygehuse, ældrepleje og ældres økonomi er blandt de emner, som optager seniorerne allermest.

Gratis kaffe og brød

Mødet holdes med støtte fra TrygFonden for at skabe opmærksomhed om folketingsvalget og løfte valgdeltagelsen blandt de ældste vælgere.

Det er gratis at deltage i valgmødet, hvor der serveres kaffe og brød.

Der er et begrænset antal pladser. Tilmelding efter princippet “Først til mølle”.

Få mail med nyheder om seniorpolitik

Du skal ikke vente!

Få nyheden i din mailboks med det samme, når  der er breaking om senior- og ældrepolitik.

Faglige Seniorers redaktion følger med og giver dig besked, når det sker.

Så er du altid opdateret.

Tilmeld dig nyhedsbrevet SeniorPolitik HER - det er gratis.

 

Først publiceret: torsdag 13. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret onsdag 19. oktober 2022 kl. 06:37

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og