Folketingsvalget finder sted tirsdag 1. november 2022.

Folketingsvalg: Det prioriterer seniorer allermest

I en ny meningsmåling tilkendegiver Faglige Seniorers medlemmer, hvilke temaer, der optager dem mest ved det kommende folketingsvalg.

Senest opdateret: mandag 23. januar 2023

Efter statsminister Mette Frederiksen onsdag trykkede på knappen og udskrev valg til afholdelse 1. november, er valget tættere på end nogensinde før.

Dermed er den længe ventede valgkamp skudt i gang. En valgkamp, der kommer til at vare lige knap fire uger.

I den anledning har landets næststørste ældreorganisation, Faglige Seniorer, foretaget en rundspørge blandt dens medlemmer for at finde ud af, hvilke temaer, de finder betydningsfulde.

Hele 6.504 personer har tilkendegivet deres mening, hvoraf ca. 58 % af dem er kvinder og 42 % mænd, primært i aldersgruppen 60+.

Top tre

Her er det tydeligt, at tre overskrifter går igen hos mange af organisationens seniorer, når de bliver spurgt ind til, hvilke temaer, de synes, er vigtigst, når de skal sætte deres kryds ved det kommende folketingsvalg.

Her viser det sig, at de fleste vægter sundhed og sygehuse som det vigtigste tema, hvorfor det har fået 67 % af stemmerne, mens det næst vigtigste tema er ældrepleje, som ligger på 38 %.

Lige i hælene på ældrepleje finder man den økonomiske situation som det tredje vigtigste tema med en stemmeprocent på 37,8 %.

Ældrepolitiske opgaver

Seniorerne er ligeledes optaget af, hvilke ældrepolitiske opgaver, som de mener, politikerne skal prioritere ved det kommende folketingsvalg.

Udover en tryg ældrepleje, der indtager førstepladsen, ser de også, at ældres økonomiske vilkår kommer på den politiske dagsorden.

Først publiceret: torsdag 6. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 23. januar 2023 kl. 11:23

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.