Heidi Bank (V) og Nicolai Wammen (A) mødes til valgduel i 3F Rymarken på valgmøde for pensionister og andre seniorer.

Cafe Hack i Aarhus: Valgmøde med stærke kandidater

Søren Dahl fra Café Hack styrer debatten, når Venstres Heidi Bank tørner sammen med finansminister Nicolai Wammen til politisk topmøde i Aarhus torsdag 27. oktober. Der er gratis kaffe og brød. Og du er inviteret.

Senest opdateret: tirsdag 18. oktober 2022

Færre ældre stemmer ved folketingsvalget, viser en undersøgelse. Det vil ældreorganisationen Faglige Seniorer gøre noget ved.

Derfor sætter Faglige Seniorer ældrepolitik øverst på dagsordenen og indbyder pensionister og andre seniorer til valgmøde torsdag 27. oktober kl. 10.00-11.30 i 3F Aarhus Rymarken, Rymarken 4 i Aarhus.

Du er inviteret. Tilmeld dig HER.

Søren Dahl fra Café Hack styrer løjerne på valgmødet på sædvanlig underholdende vis.

På podiet er to stærke kandidater, finansminister Nicolai Wammen og Venstres Heidi Bank.

Ordstyrer er ingen ringere end Søren Dahl fra Café Hack.

”En af årsagerne til, at færre ældre end tidligere stemmer ved folketingsvalget er måske, at politikerne ikke har seniorpolitik helt oppe på dagsordenen. Det vil vi med valgmødet for pensionister og seniorer gerne være til at ændre på, så de emner – de ældre er optaget af – kommer i fokus,” siger Bjarne Nielsen, formand for Faglige Seniorer Østjylland.

Valgdeltagelsen blandt vælgere over 60 år faldt med 2 procentpoint ved seneste folketingsvalg i forhold til valget i 2015, viser en undersøgelse fra Københavns Universitet.

Det optager ældre i valgkampen

”Det er en demokratisk udfordring, at færre ældre i forhold til den øvrige befolkning stemmer ved folketingsvalget. Det mener vi i Faglige Seniorer, der skal gøres noget ved. Derfor holder vi et særligt valgmøde kun for pensionister og andre seniorer,” siger Bjarne Nielsen.

En undersøgelse fra Faglige Seniorer viser, at sundhed og sygehuse, ældrepleje og ældres økonomi er blandt de emner, som optager seniorerne allermest.

Valg med kaffe og brød

Mødet holdes med støtte fra TrygFonden for at skabe opmærksomhed om folketingsvalget og løfte valgdeltagelsen blandt de ældste vælgere.

Det er gratis at deltage i valgmødet, hvor der serveres kaffe og brød.

Der er et begrænset antal pladser. Tilmelding efter princippet “Først til mølle”

Først publiceret: tirsdag 18. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 18. oktober 2022 kl. 20:41

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.