Nemt og meget italiensk: Pasta carbonara

Skøn og original italiensk pastaret med sprødstegt panchetta.

Senest opdateret: tirsdag 18. oktober 2022

Få en lækker italiensk opskrift på carbonara, hvor der bruges pasta penne frem for spaghetti.

Det er kokken Thomas Herman, der laver en af de hurtigste og mest velsmagende pastaretter, der findes: Pasta Cabonara – og han blander en lækker, bitter salat til.

Og det er en god idé at få noget friskt og grønt til klassikeren carbonara. Det er nemlig en cremet ostesovs kun med æg og parmesanost, vi er ude i her.

Spaghetti cabonara, eller penne som Thomas Herman bruger, skulle rent faktisk have fået sit navn fra al den sorte peber, der skal i. Det refererer til minearbejderne, når de spiste retten til frokost, og sad og støvede lidt af kul. På latin betyder carbo nemlig kul.

Om den historie passer, ved vi ikke, men vi ved, at hvis bare du har en humpel ost, et æg og lidt pasta i skabet, så er guderetten carbonara på bordet på den tid, det tager at koge pastaen.

Pasta carbonara er en super enkel ret.

Derfor skal den sidde lige i skabet, og derfor synes vi, at du skal se, hvordan Thomas Herman gør det.

Klik på linket HER, hvis du vil se videoopskriften på retten.

 

Din livret

Faglige Seniorer og Food TV samarbejder om at præsentere god mad og dejlige livretter, der er nemme at lave.

Find flere opskrifter på livretter her.

Først publiceret: tirsdag 18. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 18. oktober 2022 kl. 12:07

Se, hvad vi ellers skriver om:

og