Anja bor på Frederiksberg og er mor til Esther og Louis.

HK’s formand tydeligt rørt: “Jeg er taknemmelig og ydmyg”

Anja C. Jensen, formand for HK, står bag en tale ved Faglige Seniorers kongres, som er præget af stor respekt for fagbevægelsen.

Senest opdateret: mandag 24. oktober 2022

“Tusind tak, fordi jeg måtte komme i dag. At stå her i dag lige nu giver mig både lidt kuldegysninger og en smule våde øjne, for jer, der sidder i salen, er også dem, der har båret Danmark frem til det foregangsland, som vi er i dag.”

Sådan lyder det højt og tydeligt fra Anja Camilla Jensen, HK’s formand, til Faglige Seniorers kongres mandag.

“Jeg og mine kollegaer står på jeres stærke skuldre. Tak for det, og jeg skal gøre mit til, at det ikke bliver et slæb, I får ondt i ryggen af, men at I også kan være stolte af jer,” fortsætter hun.

Opflasket med fagbevægelsen

Anja er vokset op med en mor, der var tillidskvinde for bryggerkvinderne på Carlsberg og en far, der var bryggeriarbejder.

Begge var fagligt aktive, så hun har fået fagbevægelsens solidaritet og respekt for hinandens fagligheder ind med modermælken. Derfor gør det stærkt indtryk på Anja, når det ikke går særlig godt for fagbevægelsen.

“Jeg er bekymret for fagbevægelsen, fordi medlemstallene har i lang tid været nedadgående.”

“Det er nu, at vi skal gøre en ekstra indsats for at holde fast i dem, som er medlemmer. Vi skal minde dem om alt det, vi har kæmpet os til, og at vi kan miste det igen. Det er vigtigere end nogensinde før, at vi også tager snakken med både de unge og også de mindre unge om, hvorfor vi kun går gennem denne tid, hvis vi står sammen.”

Værdig pension

Anja er heller ikke tilfreds med, at man omtaler den ældre generation for en byrde og siger i den sammenhæng:

“Den såkaldte ‘byrde’ har bidraget med et langt arbejdsliv og skatteindbetalinger, så den ‘byrde’ har betalt for sig selv og de næste mange generationer.”

“Vi skal sikre, at vi får nogle gode og velfortjente år på pension efter et langt arbejdsliv, særligt dem, der har arbejdet længst. Velfærden skal styrkes, og vi skal stole på, at velfærdssamfundet er der for os, når vi ikke længere kan mere.”

Har skrevet HK-historie

HK har over 220.000 medlemmer, heraf kontor- og it-folk, laboranter, grafikere, trafikassistenter, postarbejdere, salgsassistenter,  miljøteknikere, ejendomsmæglere og butiksassistenter.

51-årige Anja, der er tidligere hotelreceptionist, blev i 2021 valgt som den første kvindelige forbundsformand for HK Danmark i mere end 120 år.

Først publiceret: mandag 24. oktober 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 24. oktober 2022 kl. 16:43

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.