Bornholm Spirits smagekasse indeholder otte forskellige snaps.

Bornholm Spirits vil bringe snapsen tilbage

Sponseret indhold: De tre stiftere fra Bornholm Spirits har altid elsket de nordiske brændevine, og har et ønske om at sætte dansk spiritus tilbage på landkortet.

Senest opdateret: mandag 23. januar 2023

Snaps har i mange år været en del af de danske højtidsmiddage, men for mange er det mere en tradition end en nydelse. De tre stiftere fra Bornholm Spirits har altid elsket de nordiske brændevine, og har et ønske om at sætte dansk spiritus tilbage på landkortet.

Historien startede som en danskproduceret chili snaps, men har siden udvidet sortimentet, som nu byder på både blandt andet snaps, akvavit, dram, gin, rom og vodka.

Alle virksomhedens produkter er produceret på virksomhedens egen fabrik på Bornholm.

Stammer fra tysk

Historien om snaps ordet “snaps” stammer fra tysk, og det dukker op i det danske sprog i slutningen af 1700-tallet. Det menes dog, at danskerne allerede i 1200-tallet fremstillede brændevin.

Danmark har altid haft tradition for at producere snaps, og i slutningen af 1800-tallet berettes der om at være over 2.500 lokale brænderier rundt omkring i Danmark. Siden har fokusset været på at udvikle snapsen til at blive det kvalitetsprodukt vi kender i dag.

Danmark har igennem årtier været kendt for snaps i absolut topklasse. Bornholm Spirits vil gerne bidrage til denne tankegang, og har derfor produceret et stort sortiment af forskellige økologiske kvalitetssnapse.

”Vi vil gerne bringe snapsen tilbage i de danske hjem, da vi mener at snaps er meget andet end noget man kun drikker til de danske højtider. Snaps kan nemlig bruges til meget andet end bare en lille skarp til højtider. Har man brug for en lille skarp søndag morgen, så er vi sikre på du kan finde den helt rigtige lige præcis til dig.” fortæller Simon Lorenzo Jensen, stifter af virksomheden.

Hvad er dram?

Dram er en alkohol som serveres i et lille glas som tidligere blev brugt som betegnelse for en akvavit. En bornholmsk dram har dog en lidt anden betydning end bare akvavit. Dram er en brændevin, som består at lige mange dele af fire forskellige spiritusser, som i gamle dage blev drukket af de bornholmske søfolk, som en fejring af dagens hårde arbejde.

Bornholm Spirits Sevablødda er en traditionel kirsebær dram, som er opkaldt efter den blødgørende sæbe, som skibsfolk brugte til at indsmøre skibets sliske, så fangsten nemmere kunne komme på land. Sevablødda er produceret ud fra en over 100 år gammel opskrift, som blev fundet på fabrikken i Nexø for kun to år siden.

Kirsebærdrammen bør efter de flestes opfattelse nydes helt enkel og i sin egen form, men smager også udsøgt i drinks.

Livets vand

Ligesom brændevin stammer fra det tyske Branntwein, står akvavit ikke alene. Dette stammer fra latin ”Aqua vitae” som betyder ”livets vand”.  Det må siges at holde ord på en måde – i hvert fald for os. Lige meget hvilken udgave I har lyst til, står vi klar til at udbyde akvavit til jeres begivenheder eller hverdag.

Hvad er akvavit?

Det har i mange år været diskuteret. Er Akvavit og snaps ikke det samme? Jo på en måde. Akvavit er snaps, men umiddelbart ikke omvendt. Der findes nemlig en række betingelser, før man kan kalde en spiritus for Akvavit.

Det gælder nemlig, at der ikke bare ”tilføjes” en vis mængde dild og/eller kommenfrø. Der skal nemlig under processen ske en destillation deraf.  På den måde får vi den spiritus, som vi i dag kender som Akvavit. En snaps der under givne forhold produceres efter en ”opskrift” der er tillagt af myndighederne. På samme måde producerer vi hos Bornholm Spirits.

Se vores store sortiment her.

Bornholm Spirits smagekasse

Alle har forskellige smagspræferencer, og derfor har Bornholm Spirits udviklet 15 vidt forskellige snapse, som har to ting tilfælles – de er alle danskproduceret og velsmagende. Bornholm Spirits har sammensat en smuk smagekasse af otte 5 cl. flasker som inviterer til smagning af både snaps, akvavit og dram. Inviter dine gæster og venner til snapsesmagning og find netop jeres yndlingsvariant af danskproduceret snaps, dram og akvavit.

Smagekassen indbyder blandt andet med en sød og frisk Speciel Edition udgave med Rabarber & Stjerneanis. Er man til mere styrke i smagen er en Chili & Honning snaps nok mere noget for dig.

Hvad indeholder smagekassen?

Sevablødda er en bornholmsk dram, som er produceret efter en 100 år gammel opskrift. Sevablødda er en traditionel kirsebær dram, som efter de flestes opfattelse bør nydes som den er eller i cocktails. Du kan finde cocktailen her.

Special Edition 1 er skabt i samarbejde med den innovative kok Casper Sobczyk, også kendt som smørkokken fra Solskinsøen. Special Edition 1 samler det danske sommerland i en unik og sanselig smagsoplevelse, med skønne noter af rabarber og stjerneanis.

Frost er vores bud på en klar akvavit. Frost akvavit byder på noter af kommen, krondild og citrus, som gør sig godt til det klassiske kolde frokostbord eller i cocktails. Find vores lækre cocktails og lad dig inspirere her.

Blond Akvavit giver dig smagen af kardemomme, perikum og et strejf af sort peber. Den har en nuanceret, krydret og rund smag, som varmer i ganen. De smukke gardiner i glasset løfter sløret for en akvavit med fylde og tyngde, som passer fortrinligt til det danske frokostbord.

No2 Havtorn, Dild & Agurk snaps kombinerer den forfriskende smag af dild med den afrundede havtorn og den milde agurk i en smagseksplosion. Nyd den til sildebordet eller til krebsegildet.

No3 Figen snaps er lige så smuk og gylden af udseende, som den er sød og silkeblød i munden. Den stjernespækkede No 3 Figen har høstet et hav af skønne anmeldelser fra anmeldere verden over samt guld ved internationale konkurrencer.

No8 Chili & Honning kombinerer sødmen fra honning med styrken fra chilien, hvilket resulterer i en sød og rund snaps, der slutter med et lille bid. Den fyldige snaps er en sikker følgesvend til retter med svinekød eller til det store frokostbord.

Bornholmer Juleakvavit er fremstillet af “Bornholmer 1855 Traditionsakvavit”, en luksusakvavit fremstillet ud fra opskrifter, der stammer fra Hasle Dampbrænderi. Juleakvavitten er tilsat udtræk af nellike og appelsin, som sammen giver en krydret smag af jul.

Faglige Seniorer får 15 procent rabat på køb hos Bornholm Spirits.

Først publiceret: torsdag 8. december 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 23. januar 2023 kl. 11:37

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.