Sommerhuset har været en god investering. Prisen er femdoblet på 30 år.

Fest for sommerhus-ejere: Værdi er femdoblet

Det har været en god investering at købe et sommerhus. Siden 1993 er prisen pr. kvadrameter femdoblet, viser nye tal.

Senest opdateret: mandag 3. april 2023

Ud over gode ferieminder, kan sommerhusejere gennem de seneste 30 år også glæde sig over at værdien af deres feriested er steget kraftigt i pris.

For mens kvadratmeterprisen i 1993 var på 4.494 kroner, handles et sommerhus aktuelt til 21.465 kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit.

Det svare til en femdobling.

Det fremgår af tal fra Finans Danmark og Boligsiden.dk, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

Sommerhus er sikker investering

Analysen viser ifølge Estate, at en ejerbolig alt andet lige er en sikker investering, hvis du har en lang tidshorisont.

“De fleste, der har ejet en bolig i en længere årrække, har helt sikkert opdaget, at deres mursten er blevet mere værd. Og har man for eksempel været sommerhusejer i mange år, kan man udover en masse gode ferieminder også sætte en god portion penge ind på kontoen, hvis man beslutter sig for at sælge det en dag, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Priser tog fart under corona

Sommerhuspriserne er steget gradvist siden 1990’erne, men det er især under pandemien, at priserne tog fart.

“Sommerhuse har historisk været mere prisudsatte end helårsboliger under kriser, fordi et sommerhus som udgangspunkt er en ekstra luksus, som er det første, der bliver sparet væk, når økonomien strammer til. Under Corona så vi for første gang, at efterspørgslen på sommerhuse oversteg efterspørgslen på helårsboliger, og dermed så vi også de største prisstigninger på kort tid nogensinde, siger Thomas Hovgaard.

Klarer sig bedre

Udbuddet er sommerhuse er faldet de seneste måneder, og priserne er på samme niveau som for et år siden, mens priserne på helårsboliger er faldet til 2021-niveau.

“Med andre ord klarer sommerhusene sig bedre gennem den nuværende turbulens end parcelhuse og ejerlejligheder,” siger Thomas Hovgaard.

Først publiceret: onsdag 22. marts 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 3. april 2023 kl. 10:38

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.