Vind bogen: Et liv for fred

Roman om den østrigske pacifist og fredsforsker Bertha von Suttner og hendes kamp mod våbnene, der ændrede verden. Inspireret af den virkelige historie.

Senest opdateret: tirsdag 2. maj 2023

Wien, 1873. Som 29-årig bliver Bertha guvernante i baron von Suttners hus og forelsker sig i Arthur, familiens yngste søn. Da baronessen opdager denne skandaløse forbindelse, bliver Bertha fyret, giver slip på sin Arthur og flytter til Paris for at arbejde som sekretær for en berømt kemiker, Alfred Nobel.

Et venskab udvikler sig mellem de to, som er potentielt eksplosivt, fordi deres positioner ikke kunne være mere forskellige: Alfred tjener sine penge med dynamit. Bertha ved, at hun vil kæmpe mod våben og for fred. Men så dukker Arthur op …

Hele sit liv førte Bertha von Suttner en tilsyneladende håbløs kamp for nedrustning og fred. Hun bevarede gennem hele sit liv et nært venskab med Adolf Nobel og opfordrede ham utrætteligt i sine breve til at oprette en stiftelse for fred. I 1905 modtog hun som den første kvinde Nobels Fredspris for romanen “Ned med våbnene”, der blev trykt i 37 oplag, solgt til udgivelse i 12 lande, og som i 1915, kort efter hendes død, blev filmatiseret af danske Carl Th. Dreyer.

Historiens enestående kvinder

Bogen er en del af bogserien “Historiens enestående kvinder”. En bogserie som i romanform fortæller om en række kvinder, der – udover at være enestående på hvert deres område – har skabt historie, der inspirerer den dag i dag.

Alle bøger i serien kan læses selvstændigt.

Historiens enestående kvinder

I bogserien om Historiens enestående kvinder er udkommet:

  • "Arkitekten fra New York" om Emily Warren Roebing, der trods modstand endte med at fuldende et af vor tids største arkitektoniske underværker, Brooklyn Bridge.
  • "En drøm om skønhed" om marketinggeniet Esther Mentzer, bedre kendt som Estée Lauder.
  • "En engel i Warszawa" om Irena Sendler, der gav håb ved at redde over 2.000 børn fra nazisterne og ghettoen i Warszawa under Anden Verdenskrig.
  • "Et liv for fred" om fredsforskeren Bertha von Suttner

Vind bogen

“Et liv for fred” er udkommet på Gutkind Forlag. Vejledende pris 249,95 kroner.

Faglige Seniorer og Gutkind Forlag har sammen udloddet 2 bøger.

Vindere er Lena Kristensen, København S og Visti Nielsen, Herning.

Først publiceret: tirsdag 25. april 2023
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. maj 2023 kl. 13:45

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.