Er du senior og ønsker job, kan du nu gratis søge og finde job på Seniorjob.dk.

Seniorerne får deres egen jobformidling

Seniorjob.dk er navnet på en ny jobbørs, der udelukkende formidler job mellem virksomheder og seniorer. Det er Danmarks næststørste ældreorganisation, der står bag.

Senest opdateret: mandag 14. august 2023

Nu skal det være slut med at virksomheder råber på arbejdskraft og ikke kan finde de seniorer, der gerne vil arbejde.

Danmarks næststørste ældreorganisation Faglige Seniorer har taget initiativ til en ny jobbørs, der udelukkende har fokus på formidlingen af job mellem virksomheder og seniorer.

Fakta: Seniorjob.dk

Seniorjob.dk er den aktuelle oversigt over ledige stillinger, som passer til seniorer.

Her finder du ikke mindst stillinger på nedsat tid. Både faste stillinger, midlertidige jobs og tilkaldevagter.

Det er gratis for både brugere og virksomheder, men virksomhederne kan derudover tilkøbe direkte adgang til de 188.000 læsere af Faglige Seniorers ugentlige nyhedsbrev.

Seniorjob.dk er en del af SeniorKlar, som blandt andet skal forberede seniorer til en gradvis tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Men samtidig sikre, at seniorer står stærkere, når de lukker døren til arbejdspladsen for sidste gang og tager hul på et nyt kapitel i livet.

Læs mere og søg job her

Seniorjob.dk er på nettet fra tirsdag 30. maj og forventningerne er store.

“Med Seniorjob.dk har Faglige Seniorer virkeliggjort muligheden for det jobmatch, der skal sikre endnu flere seniorer en plads på arbejdsmarkedet og flere virksomheder den arbejdskraft, de leder efter,” siger direktør Palle Smed fra Faglige Seniorer, der har 260.000 seniorer fra 19 fagforbund som medlemmer.

Opfordring: Opret en profil

Virksomheder kan gratis slå ledige stillinger op på Seniorjob.dk, som egner sig til seniorer på efterløn, seniorpension eller folkepension.

Palle Smed opfordrer samtidig alle seniorer, der fortsat har mod på arbejdslivet, til at oprette en jobagent på Seniorjob.dk.

“Hvis tilstrækkeligt mange opretter en profil, bliver Seniorjob.dk også et trækplaster for arbejdsgiverne.”

Fortsat mod på arbejdslivet

Undersøgelser blandt Faglige Seniorers medlemmer viser, at titusindvis af seniorer fortsat har mod på arbejdslivet, når pensionsalderen nærmer sig eller endda er nået.

”Der har aldrig været så mange seniorer på arbejdsmarkedet som i disse år. Men der er fortsat et stort behov for yderligere synliggørelse af jobmulighederne for seniorerne og sikre, at jobmatch mellem seniorer og virksomheder forbedres. Alene i er vores medlemskreds er der et stort behov og potentiale, men alle seniorer kan benytte sig af Seniorjob.dk,” siger Palle Smed.

Nu bliver det til virkelighed

Der er de seneste mange år talt om behovet for en særlig jobbørs for seniorer, men det er blevet ved snakken i analyser og udvalg.

Tilbage i 2018 lagde beskæftigelsesministeriet i ”Aftale om at sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomheder” op til en jobformidling på jobnet.dk for seniorer, der har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet, men ønsker at vende tilbage.

Også i anbefalingerne fra Seniortænketanken fra 2019 fremgik det, at jobmatch mellem ledige seniorer og virksomheder bør forbedres – for eksempel når der er tale om seniorer, som er gået på pension, men savner det sociale fællesskab på en arbejdsplads, og derfor ønsker at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

”Men det er aldrig blevet til noget, selv om der var stor opbakning. Men arbejdsmarkedet, seniorerne og virksomhederne kan ikke vente på, at de flotte hensigter bliver til virkelighed. Derfor sætter vi nu Seniorjob.dk i søen,” siger Palle Smed.

Flere seniorer arbejder

Ifølge se seneste tal fra jobnet.dk er cirka 80.000 folkepensionister i beskæftigelse. Samtidig har beskæftigelsens blandt seniorer op til folkepensionsalderen gennem de seneste 10 år været stigende.

Alligevel oplever mange ledige seniorer, at det er svært at få et job. Af de ny-ledige seniorer mellem 60 og 65 år var knap hver fjerde ledig et år senere.

Del info til andre seniorer

Synes du, at det er en god eller dårlig ide med en jobbørs målrettet seniorer?

Din holdning er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side, hvor du også kan dele artiklen.

 

Må jeg arbejde som pensionist?

Ja, du må gerne arbejde, hvis du er pensionist. Se reglerne her.

Arbejde som folkepensionist

Du må gerne arbejde, når du er folkepensionist. Der er intet loft over antal timer. 1. januar 2024 træder en ny lov i kraft, som betyder, at din løn ikke vil blive modregnet i folkepensionens grundbeløb og pensionstillægget.

Reglerne vil gælde med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2023.

Læs mere om reglerne for arbejde som folkepensionist her

Arbejde som førtidspensionist

Du må gerne arbejde, når du er førtidspensionist, men der er en grænse for, hvor meget du må tjene, uden at blive modregnet.

Som enlig førtidspensionist kan du have indkomst op til 84.200 kroner (2023), før din førtidspension bliver sat ned. Indkomstgrænsen er samlet for løn, pension, løbende erstatninger, renter m.v.

I 2023 nedsættes din førtidspension med 30 kroner for hver 100 kroner, din samlede indkomst er højere end 84.200 kroner.

Førtidspensionen bortfalder, hvis du har en samlet indkomst over 873.800 kroner (2023).

Hvis du er gift eller samlevende bliver din førtidspension sat ned, når jeres samlede indtægt, udover pensionen, overstiger 133.700 kroner om året (2023).

Fra 1. januar 2023 bliver din partners lønindtægt dog ikke modregnet. Men din partners øvrige indtægter indgår fortsat ved beregning af din førtidspension. Det gælder blandt andet for tjenestemandspension, arbejdsmarkedspensioner, private pensionsopsparinger, kapitalindkomst og indkomster fra aktier.

Læs mere om reglerne for arbejde som førtidspensionist her

Arbejde som seniorpensionist

Du må gerne arbejde, når du er på seniorpension, men kun op til 15 timer om ugen, og du må højst tjene, hvad der svarer til cirka 18.720 kroner om måneden over en 3-måneders periode. (224.640 kroner årligt i 2023).

Hvis du arbejder mere end 15 timer om ugen, kan din pension blive sat på pause. Du mister ikke retten til seniorpension, men den gøres hvilende.

Som enlig seniorpensionist kan du have indkomst op til 84.200 kroner (2023), før din seniorpension bliver sat ned. Indkomstgrænsen er samlet for løn, pension, løbende erstatninger, renter m.v.

I 2023 nedsættes din seniorpension med 30 kroner for hver 100 kroner, din samlede indkomst er højere end 84.200 kroner.

Seniorpensionen bortfalder, hvis du har en samlet indkomst over 873.800 kroner (2023).

Hvis du er gift eller samlevende, bliver din seniorpension sat ned, når jeres samlede indtægt, udover pensionen, overstiger 133.700 kroner om året (2023).

Fra 1. januar 2023 bliver din partners lønindtægt dog ikke modregnet. Men din partners øvrige indtægter indgår fortsat ved beregning af din seniorpension. Det gælder blandt andet for tjenestemandspension, arbejdsmarkedspensioner, private pensionsopsparinger, kapitalindkomst og indkomster fra aktier.

Læs mere om reglerne for arbejde som seniorpensionist her

Arbejde på tidlig pension (Arne-pension)

Du må tjene op til 25.400 kroner om året (2023) uden modregning. Hvis du tjener mere, vil din ydelsen bliver sat ned med 64 % af beløbet over bundgrænsen.

Læs mere om reglerne for arbejde på tidlig pension her

Arbejde som efterlønner

Du må gerne arbejde, når du er på efterløn. Hvis du tjener under 42.275 kroner (2023), vil a-kassen trække et mindre antal timer fra din efterløn, end du har arbejdet.

Når du har tjent 42.275 kroner (2023), vil du blive trukket de timer, du arbejder resten af året.

Læs mere om reglerne for arbejde som efterlønner her

Kilde: Seniorjob.dk

 

Først publiceret: tirsdag 30. maj 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 14. august 2023 kl. 14:19

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.