Under Haveselskabets årlige Havefestival åbner hundredevis af haveejere lågen og inviterer indenfor, så man kan gå på opdagelse og blive inspireret af hinandens haver og dele haveglæden med andre. Foto: Haveselskabet

Nu kan du komme med til Havefestival i private haver

Hundredvis af private haveejere åbner i weekenden 10.-11. juni havelågen for alle med haveinteresse, når Haveselskabets årlige havefestival løber af stablen.

Senest opdateret: torsdag 3. august 2023

Drømmer du om en romantisk have med engelske roser og en pergola med klematis? Eller måske vil du bare gerne have ny inspiration til haven og opleve andre måder at indrette sig på udenfor.

I weekenden den 10.-11. juni åbner hundredvis af private haveejere over hele landet lågen til Haveselskabets havefestival og inviterer andre haveinteresserede indenfor, så de kan gå på opdagelse og lade sig inspirere af forskellige måder at dyrke have på.

Det kan virke grænseoverskridende at gå ind i en fremmed have, men de åbne haver er netop en invitation om at komme indenfor, og det er en ganske unik mulighed for at få inspiration og dele erfaringer om alt fra georginer og rododendron til højbede og køkkenhave.

Haveejerne er som regel til stede og byder indenfor i haven. Som besøgende vælger man selv, om man har lyst til at opleve haven på egen hånd, eller om man vil tale med værten om haven.

Find åbne haver i dit lokalområde

På Haveselskabet.dk/havefestival kan du se, hvor der er åbne haver, og f.eks. også om du må have hund med, om haven er tilgængelig for kørestol, og om der er salg af planter.

I mange af de åbne haver vil der også være havesalg, hvor man kan købe stiklinger, frø eller små planter fra den pågældende have.

Du behøver ikke være medlem af Haveselskabet for at besøge Havefestivalens åbne haver.

Om Haveselskabets havefestival

En del af Haveselskabets medlemmer har åbne haver året rundt. Én gang om året holder ekstra mange haver åbent, nemlig under Havefestivalen.

Festivalen flytter hvert år til en ny weekend, og det er der en særlig grund til. Haverne ser nemlig ikke ens ud hele året.

I foråret ser man typisk tulipaner, syrener og blomstrende æbletræer, mens sensommeren ofte byder på roser, georginer og sommerfuglebuske.

Under årets havefestival i juni vil man blandt andet kunne se tidlige roser, pæoner, iris og andre stauder, ligesom hylden også vil være på vej til at springe ud, og dele af køkkenhaven er klar til høst.

Læs mere på Haveselskabet.dk

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: tirsdag 6. juni 2023
Artiklen er sidst opdateret torsdag 3. august 2023 kl. 14:00

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.