
Advarsel: Salmonella i medister, grisekød og skinkekød
Fund af salmonella får Himmerlandskød til at tilbagekalde visse pakker med medister, grisekød og skinkekød.
Senest opdateret: torsdag 3. august 2023
Kødproducenten Himmerlandskød tilbagekalder frilandsmedister samt hakket grisekød og hakket skinkekød af frilandsgris på grund af fund af salmonella.
Kødet bør leveres tilbage til butikken, hvor det er købt eller kasseres, oplyser Fødevarestyrelsen.
Produkterne er blevet solgt i Rema1000-butikker over hele landet.
Konkret handler det om tre typer af kød, hvor virksomheden i forbindelse med egenkontrol har fundet salmonella i medisteren.
Da samme råvare indgår i det hakkede grisekød og hakkede skinkekød, er der risiko for, at der også er salmonella i disse produkter.
Tjek mærket
Det er medister af mærket “Frilandsgris” 10 procent fedt i pakker af 400 gram, som har en sidste anvendelsesdag 22. juni 2023.
Derudover er det også hakket grisekød af mærket “Frilandsgris” med 8-12 procent fedt i pakker af 400 gram og hakket skinkekød af mærket “Frilandsgris” med 4-7 procent fedt i pakker af 400 gram.
Begge med en sidste anvendelsesdag mellem 20.-22. juni 2023.
Symptomer
Salmonella er en bakterie, der forårsager en mave-tarminfektion.
Symptomerne på infektion med salmonella er diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og eventuelt kvalme og opkast. Sygdom kan vare fra få dage til flere uger.
Smitte sker næsten udelukkende gennem mad. Det skyldes, at salmonellabakterier lever i mange dyrs tarmsystemer.
Salmonella har i flere år været meget sjældent forekommende i danskproducerede æg og kyllingekød. Antallet af infektioner er derfor gået væsentligt ned i forhold til omkring årtusindskiftet.
Hjælp med at advare andre
Gør andre opmærksom på advarslen – del artiklen på Faglige Seniorers Facebook-side.
Først publiceret: onsdag 21. juni 2023
Artiklen er sidst opdateret torsdag 3. august 2023 kl. 14:03