MobilePay beder dig registrere dit MitID i forbindelse med tilmelding samt ved tilføjelse og/eller ændring af dit betalingskort eller modtagerkonto.

MobilePay: Snart er det helt slut, hvis ikke du har…

Snart kan du kun bruge MobilePay, hvis du har MitID. Du kan ikke længere anvende NemID. Se her hvad du skal gøre.

Senest opdateret: onsdag 2. august 2023

NemID bliver udfaset endeligt 31. oktober, hvorfor det heller ikke længere er muligt for eksempel at hente et NemID-kort.

Det har en betydning for MobilePays snart 4,6 millioner danske brugere, da man kun kan bruge den populære betalingsapp, hvis man også har MitID.

Det skriver Ekstra Bladet.

“For ti år siden lagde vi ud med cpr-registrering. Og så har vi øget vores sikkerhedsniveauer i takt med den almindelige dialog med Finanstilsynet og andre myndigheder, i takt med at danskerne er blevet stadig mere vant til højere sikkerhedsniveauer – og i takt med at forbryderne er blevet dygtigere og dygtigere,” siger presseansvarlig i MobilePay Peter Kjærgaard.

Sms fra MobilePay

Danske MobilePay-kunder kan derfor se frem til en sms om MitID inden for den nærmeste fremtid, som vil tikke ind på MobilePay appen.

Her vil man blive mødt med et krav om at identificere sig med MitID i appen. Du har nøjagtig 30 dage til at identificere dig i appen, ellers vil din MobilePay blive spærret.

Det er vigtigt at bemærke, at hvis du skal foretage dig noget, så sender MobilePay dig en besked INDE i selve MobilePay-appen – det er også her, du skal opdatere dine oplysninger med brug af MitID.

Der er altså ingen links til en hjemmeside eller andre apps, men udelukkende en proces i MobilePay-appens sikre miljø.

Hvis du bliver bedt om at bekræfte din identifikation i MobilePay-appen og ikke gør det, vil du efterfølgende modtage en SMS som påmindelse. Igen vil den ikke indeholde links.

Sådan godkender du med MitID appen

  • Gå til den side, hvor du ønsker at logge på.
  • Indtast dit MitID bruger-ID. Tryk på Fortsæt.
  • Tryk på den blå knap Åbn MitID app.
  • Du kommer nu automatisk over i MitID appen.
  • Swipe for at godkende. Husk altid at læse, hvad du er i gang med at godkende for at sikre, at det svarer til det, du ønsker at gøre.
  • Tryk på Afslut og gå tilbage til den side, hvor du ønskede at logge på. Hvis ikke du kommer automatisk tilbage til siden, skal du selv finde tilbage, fx ved at trykke på pilen i øverste venstre hjørne på skærmen.

Først publiceret: tirsdag 1. august 2023
Artiklen er sidst opdateret onsdag 2. august 2023 kl. 08:57

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.