Det er endnu ikke fastlagt, præcis hvornår den nye varmepumpepulje vil åbne, men Energistyrelsen forventer, at det vil ske i løbet af første halvår 2023. Foto: Palle Peter Skov

Er du klar til at søge? Få tilskud til ny varmepumpe

Den længe ventede pulje til nye varmepumper åbner i midten af september, hvor ca. 12.500 boligejere kan søge om økonomisk hjælp til deres kommende varmepumpe.

Senest opdateret: mandag 8. april 2024

Har du gået og ventet på, at varmepumpepuljen skulle åbne op, så er der godt nyt.

Puljen, der oprindeligt skulle være åbnet i første halvår af 2023, træder i kraft i september, hvor danske boligejere og installatører kan søge om at få del i de 251 millioner kr., der er afsat til opsætning af nye varmepumper.

Det forklarer klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) i Børsen.

“De andre år har det været en lidt for tung ansøgningsproces, både for borgerne, men også for Energistyrelsen. Nu har vi forberedt et nyt it-system, så folk, der søger, men ikke er berettigede, fordi de bor i et område, hvor der kommer fjernvarme, de vil meget hurtigt få besked om, at de ikke er berettigede,” siger han.

Det er endnu uvist, hvilken dato det drejer sig om, udover at puljen åbner op for ansøgninger i midten af september. Her kan ca. 12.500 private boligejere søge om penge til etablering af enten luft-vand varmepumper eller jordvarme.

Hvem kan få tilskud til varmepumpe?

For at være berettiget til tilskuddet, er der nogle betingelser, som du skal opfylde. Hvis du ikke opfylder disse betingelser, kan du ikke søge om tilskuddet.

Først og fremmest kræver det, at du enten har et gasfyr, biobrændsel eller oliefyr, som din primære varmekilde i boligen. Det er nemlig kun muligt at søge om tilskud, hvis du udskifter en af disse varmekilder med en varmepumpe.

Derefter skal du undersøge, hvorvidt du bor i et område, som har fjernvarme. Hvis dit boligområde enten har fjernvarme på nuværende tidspunkt eller har planer om at indføre det indenfor den nærmeste fremtid, så er du ikke berettiget til at søge om tilskuddet.

Hvor meget kan man få i tilskud til varmepumpe?

Nedenfor kan du se, hvor meget du kan få i tilskud til varmepumper:

  • Luft til vand-varmepumpe: 17.000 kr. i tilskud
  • Jordvarme: 27.000 kr. i tilskud

Først publiceret: torsdag 3. august 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 8. april 2024 kl. 11:17

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.