Danske politifolk har været udsendt til konflikter og store historiske begivenheder over hele kloden. "De har hver og én ydet en indsats for at gøre verden mere tryg, retfærdig og sikker," lyder det blandt andet i hæderen.

Hæder til udsendte politifolk helt tilbage fra 1960’erne

100 politifolk tildeles medaljer for udsendelser helt tilbage til konflikten på Cypern i 1960’erne og frem til 2021.

Senest opdateret: fredag 6. oktober 2023

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) hædrer knap 100 tidligere udsendte politifolk med “Justitsministeriets Medalje for International Tjeneste”.

Blandt medaljemodtagerne er politifolk, som har været udsendt helt tilbage i 1960’erne i forbindelse med den territoriale konflikt på Cypern.

“Justitsministeriets Medalje for International Tjeneste” kan tildeles ansatte på Justitsministeriets område, der har ydet en fortjenstfuld international indsats for Danmark.

Medaljen blev første gang uddelt i 2022 og igen i 2023 til nyligt udsendte politifolk.

Helt tilbage fra 1948

Nu er tiden kommet til også at hædre de politifolk, der har været udsendt tilbage i tid.

De pågældende politifolk tildeles medaljer for udsendelser i perioden fra år 1948 til 2021. De tidligste tildelinger går til politifolk, som har været udsendt i forbindelse med konflikten på Cypern i 1960’erne.

Næsten 100 politifolk tildeles medaljen.

Minister: Det er en ære

Justitsminister Peter Hummelgaard glæder sig over at kunne uddele medaljerne og udtaler i den forbindelse:

”Det er en ære at kunne overrække “Justitsministeriets Medalje for International Tjeneste” til tidligere udsendte politifolk. De har hver og én ydet en indsats for at gøre verden mere tryg, retfærdig og sikker. Og det har mange af dem gjort i nogle dele af verden, som ligger meget langt fra vores trygge hverdag herhjemme. Medaljen er en anerkendelse af og en tak for deres vigtige indsats,” siger Peter Hummelgaard.

Store historiske begivenheder

Flere af udsendelserne afspejler nogle af de store begivenheder i vores fælles historie. Der er blandt andet medaljemodtagere, som var med som fredsobservatører i Sydafrika i forbindelse med apartheid-regimets opløsning i 1993.

Der er medaljemodtagere, som var med under den blodige konflikt på Balkan i 1990’erne.

Og der er medaljemodtagere, som var med til at støtte fred og udvikling i Sydsudan, efter landet fik sin uafhængighed ved en folkeafstemning i 2011.

Medaljerne uddeles på Københavns Rådhus.

Justitsministeriets Medalje for International Tjeneste blev indstiftet med tiltrædelse af H.M. Dronningen den 12. april 2019 med ikrafttræden den 1. juni 2019.

Vil du give dem et “like”?

Vil du vise respket for de 100 politifolks indsats og give dem et “like”? Det kan du gøre på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: fredag 6. oktober 2023
Artiklen er sidst opdateret fredag 6. oktober 2023 kl. 11:12

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.