Foto fra Ørbygård Plejehjem i Rødovre. Foto: Statsministeriet

Statsminister og ældreminister på besøg hos ældre: Hvad vil du have fortalt?

Statsminister Mette Frederiksen og ældreminister Mette Kierkgaard har været på besøg på Plejehjemmet Ørbygård i Rødovre. Hvad ville du have sagt til dem, hvis det var dig, de havde besøgt?

Senest opdateret: onsdag 10. januar 2024

Torsdag har statsminister Mette Frederiksen og ældreminister Mette Kierkgaard været på besøg på Plejehjemmet Ørbygård i Rødovre og med til fejring af det nye år med Anny-klubben i Herlev.

Det meddeler Social- Bolig- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Statsministeren og ældreministeren brugte dagen på at tale med ældre og lytte til deres ønsker for fremtidens pleje, fremgår det.

Ældreminister Mette Kierkgaard siger ifølge pressemeddelelsen:

”Vores ældrepleje er fanget i et edderkoppespind af bureaukrati. For mange standardløsninger og for meget minuttyranni. Derfor sætter vi ældreplejen fri. Vi flytter beslutningerne ud af kontoret og ind i den ældres hjem. Den reform, vi snart præsenterer, skal starte og slutte med vores ældre. Det er dem, det hele handler om.”

Nedtonede ældre i nytårstale

Statsminister Mette Frederiksen skulle i sin nytårstale have fokuseret meget på regeringens kommende ældrereform, men på grund af Dronning Margrethes meddelelse om, at hun abdicerer, måtte Mette Frederiksen skrive sin tale om.

Få gratis nyhedsbrev om politik

Få nyheder om seniorpolitik direkte i din mailboks, når nyheden sker.

Tilmeld dig Faglige Seniorers nyhedsbrev om seniorpolitik.

Det er gratis.

I stedet blev det kun til få ord om den kommende ældrelov.

“Min nytårstale i aften bliver en helt anden, end jeg oprindeligt havde tænkt. Jeg ville have fortalt om regeringens kommende ældrereform. En reform, der handler om pleje og omsorg. Og om meget mere selvbestemmelse til vores ældre og gamle.”

“Hvor du, der er oppe i årene, i langt højere grad selv skal kunne præge din hverdag og den hjælp, du får. Og hvor de medarbejdere, der kommer hos dig, skal være kendte ansigter.”

“Jeg ville i det hele taget have talt om den nære velfærd. Om sundhedsvæsenet. Alt det må vi fortælle mere om senere,” sagde Mette Frederiksen i sin nytårstale.

Hvad ville du have sagt?

Pressemeddelelsen fra Social- Bolig- og Ældreministeriet oplyser ikke, hvad de ældre fortalte, da de havde statsministeren og ældreministeren på besøg.

Men hvad vil du have sagt, hvis du fik muligheden? Du er velkommen til at sige din mening – som du ville have sagt det til ministrene – på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: torsdag 4. januar 2024
Artiklen er sidst opdateret onsdag 10. januar 2024 kl. 15:16

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.