Det store billede af udviklingen fra 2016 og frem til i dag er, at priserne på kulturoplevelser er steget mere end de generelle forbrugerpriser.

Billetprisen stiger: Kulturen er blevet dyrere

Prisen på kulturoplevelser som for eksempel museer, zoologiske haver, forlystelsesparker og biografer er i en årrække steget.

Senest opdateret: torsdag 14. marts 2024

Er du glad for kulturoplevelser, har du måske bemærket, at det er blevet dyrere at benytte sig af kulturlivet og blive beriget med nye oplevelser. 

De seneste otte år er prisen for en billet til et museum eller zoologisk have steget 45 procent. Det svarer til, at en billet, der i 2016 kostede 100 kroner, i dag koster 145 kr.

Prisstigningen ligger over stigningen i forbrugerpriserne generelt, som samlet set er steget 18,5 procent fra 2016 til i dag.

Her er det blevet dyrere

Også prisstigningerne på andre kulturoplevelser som for eksempel teatre, biografer og forlystelsesparker ligger over de generelle prisstigninger.

Prisen for en billet til en forlystelsespark er siden 2016 steget 37 procent, mens en billet til biograf eller teater er steget 31 procent i perioden.

Svømmehaller har i den senere tid holdt sig tæt på den generelle prisudvikling. Således har svømmehallerne siden efteråret 2022 haft prisstigninger på 1,7 procent, hvor den generelle prisudvikling i perioden er 1,0 procent. 

Hver tredje gik på museum og til koncert

Ser man på en række udvalgte kulturoplevelser, var der i forårsmånederne april, maj og juni 2023 flest personer, der var på museer og til koncerter.

Begge former for kulturoplevelser havde haft besøg af 34 procent af befolkningen inden for disse tre måneder.

Hver fjerde var i biografen, og 22 procent besøgte forlystelses- og temaparker i samme periode.  

Tallene fremgår af Danmarks Statistiks Kulturvaneundersøgelse. 

Først publiceret: torsdag 14. marts 2024
Artiklen er sidst opdateret torsdag 14. marts 2024 kl. 11:33

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.