Taxa er den transportform, der er steget mest i pris siden 2016.

Denne transportform er steget mest i pris

Prisen på transport er samlet set steget mere end forbrugerpriserne generelt siden 2016. Det gælder både transporttjenester og udgifter ved at være bilejer.

Senest opdateret: torsdag 9. november 2023

Måske har du bemærket, at det kan være en dyr fornøjelse at praje en taxa? Det er ikke det eneste.

Sammenlignet med september 2016 er prisen på de samlede transporttjenester i september 2023 steget mere end forbrugerpriserne generelt. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Transporttjenester er de former for transport, hvor man ikke selv fører køretøjet. Det vil sige tog, bus, metro, fly, færge og taxa.

Sidstnævnte er den transportform, der har haft den højeste procentvise stigning i perioden. Fra 2016 til 2023 er det blevet næsten 30 procent dyrere at sætte sig ind i en taxa.

Eneste transportform uden prisstigning

Udover at det er blevet dyrere at praje en taxi, er prisen ved at stige ombord på en færge eller et fly med kurs ud af Danmark også steget fra 2016 til i år. International flyvning og færger er steget henholdsvis 24,1 og 21 procent.

I samme periode er offentlig transport steget henholdsvis 11,3, 10,2 og 15,5 pct. for bus, tog og metro, som altså alle er steget mindre end forbrugerpriserne generelt.

Som den eneste transportform er indenrigsflyvning faldet i pris siden 2016 med 1,1 pct.

Dyrere at være bilejer

Foretrækker du selv at stå for din egen transport ved at køre i bil, vil du opleve, at udgiften her er steget mere end forbrugerpriserne generelt.

Når man udregner den sammenlagte udgift ved at være bilejer, lyder prisstigningen på 21,6 pct. fra september 2016 til samme måned i år.

Først publiceret: tirsdag 7. november 2023
Artiklen er sidst opdateret torsdag 9. november 2023 kl. 09:59

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.