"Fra Livsflimmer til Livsglimmer" er en selvhjælps- og arbejdsbog. Du kan blandt andet skrive notater i den med den medfølgende gyldne blyant. Bogen koster 299 kroner.

Vind bogen: Fra Livsflimmer til Livsglimmer

Bogen beskriver, hvordan man kan vælge mellem at synke ned i offerrollen eller tage sin skæbne på sig og give livet en skalle.

Senest opdateret: onsdag 10. april 2024

“Mit liv som pårørende startede i 2017, da min mand, Frank, blev alvorligt syg og fik konstateret Lewy Body Demens. Han var 55 år, jeg var 48, og vores 2 døtre var 12 og 15 år.

Efter i mange år at have arbejdet på den professionelle side af bordet med pårørendesamarbejde og mennesker med handicaps, oplevede jeg nu for alvor, hvad det vil sige at være pårørende. Og det var ganske overvældende,” fortæller Anja Aalund i son bog “Fra Livsflimmer til Livsglimmer.

Nu var Anja Aalund ikke længere kun mor, kone, kæreste, søster, datter, veninde osv.

Det at være pårørende kom til at definere hendes liv helt grundlæggende.

“Jeg oplevede at stå alene med alting, at have ansvar for alt, at være i krise – både som familie og som mig selv. Jeg oplevede, vi faldt fra hinanden.

Denne barske erkendelse og min nye livssituation fik mig til at tænke, at vi måtte kunne gøre hjælpen til de pårørende bedre – og derfor har jeg gjort det til mit professionelle virke at tale om pårørende samarbejdet – og drive det i den rigtige retning,” fortæller Anja Aalund.

Vågner glad hver morgen

I bogen “Fra Livsflimmer til Livsglimmer” anviser Anja Aalund 10 konkrete redskaber, hun selv har testet grundigt, og som har bevist deres duelighed. Trods hårde odds vågner hun nemlig glad hver dag, taknemmelig over det, hun har, frem for bitter over det, hun har mister.

De 10 redskaber i bogen er velbeskrevne, konkrete og så lette at gå til.

Bogen beskriver, hvordan man kan vælge mellem at synke ned i offerrollen eller tage sin skæbne på sig og give livet en skalle.

Det betyder ingenlunde, at der springes over, hvor gærdet er lavest, tværtimod. Der tages livtag med begreber som “vilkår”, “ansvar”, “fortrydelse”, “tab” og så videre.

Flimmer bliver til glimmer

Ved at bruge bogens redskaber kan du som pårørende lykkes med at skabe balance mellem “livsflimmer” – uregelmæssigheder i livsrytmen, uro, tvivl og tungsind – og “livsglimmer” med vækst i menneskelig modenhed og personlig styrke, glæde, afklaring og overskud.

Med tiden vil du finde ind til balancepunktet; de værdier, der skaber tyngde og forankring i dit liv som pårørende og samtidig bevarer dig selv som individ.

Bogen står helt rent – fra pårørende til pårørende – fra et menneske, der står midt i det, til alle de mange, der står midt i det.

“Fra Livsflimmer til Livsglimmer” er en selvhjælps- og arbejdsbog – du kan skrive i den med den medfølgende gyldne  blyant –  eller giv den som en kærlighedsgave til mennesker, du holder af.

Anja Aalund holder foredrag og hjælpe pårørende med at få overblik midt i kaos.

Du kan læse mere på hjemmesiden www.anjaaalund.dk

Du kan vinde bogen

Bogen “Fra Livsflimmer til Livsglimmer” koster 299 kroner og kan købes her.

Sammen med Anja Aalund udlodder Faglige Seniorer to bøger.

Vinderne er Grete Køster, Nykøbing Sj og Bruno Sørensen, Bindslev.

Først publiceret: onsdag 27. marts 2024
Artiklen er sidst opdateret onsdag 10. april 2024 kl. 13:22

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.