Hvis seniorernes arbejdsliv kunne blive lidt mere fleksibelt, kunne de faktisk godt tænke sig at blive i job, viser undersøgelser.

Seniorerne har hovedrollen i ny podcast

Seniorerne er en vigtig gruppe at bejle til, mener Dansk Arbejdsgiverforening, der har seniorerne i fokus i ny podcast. Her giver Faglige Seniorer også bud på, hvad der skal til, for at ældre bliver på arbejdsmarkedet.

Senest opdateret: mandag 22. april 2024

”Seniorerne både kan og vil bidrage længere på arbejdsmarkedet,” lyder det fra Palle Smed, direktør i Faglige Seniorer i en podcast fra Dansk Arbejdsgiverforening.

Palle Smed opfordrer i podcasten til, at man ude på arbejdspladserne inviterer seniorerne til samtaler om arbejdslivet, så flere får lyst til at bliver længere på arbejdsmarkedet fremfor at trække sig tilbage.

”To tredjedele af alle de seniorer, vi har spurgt, siger, at under visse omstændigheder, hvis deres arbejdsliv kunne blive lidt mere fleksibelt, så kunne de faktisk godt tænke sig at blive. Det flytter rigtig meget, hvis man bliver spurgt, det kan vi se,” siger han i podcasten.

Seniorklar? Se her

Er du seniorklar? Læs mere om, hvordan du forbereder dig til overgangen til tilværelsen som folkepensionist  – og hvilke muligheder du har, inden du træffer valget.

Læs mere HER

Du kan også få gode råd og vejledning på hjemmesiden Seniorklar

I Dansk Arbejdsgiverforening er vicedirektør Erik Simonsen ikke i tvivl om den betydning, som seniorerne har for hele samfundet.

”Der er jo to faktorer, der har gjort, at vi står med Danmarkshistoriens højeste beskæftigelse nu. Det er flere internationale medarbejdere, og det er, at vi lykkes at få langt flere seniorer i beskæftigelse.”

På udkig efter seniorerne

Danske virksomheder og den offentlige sektor mangler i stigende grad medarbejdere i mange fag og brancher. Men hvor skal de mange hænder komme fra, lyder det store spørgsmål, som podcastserien forsøger at give bud på.

Et sted at kigge hen er i retningen af seniorerne, som er en værdifuld medarbejdergruppe, som allerede nu bidrager i vid udstrækning på arbejdsmarkedet, fremgår det af podcasten.

”Uden den kæmpe succes, som seniorernes stigende beskæftigelse har været, så var vi slet ikke det sted nu, og vi havde ikke det grundlag for at diskutere, hvordan vi styrker forsvaret, hvordan vi håndterer klimaudfordringerne, velfærd og skat. Alt det der vokser jo i høj grad ud af, at det lykkedes så godt med seniorerne. Og tænk så nu, hvis vi kan sidde her om 10 år, og så konstatere, at det er gået endnu bedre, så vil det være fantastisk,” lyder det fra vicedirektør Erik Simonsen.

Om podcasten

Følgende medvirker i podcasten “Seniorerne kommer, måske!”, der er en del af en serie i Dansk Arbejdsgiverforenings podcast Arbejdsgiverriet.

Erik Simonsen, vicedirektør i Dansk Arbejdsgiverforening
Palle Smed, direktør i Faglige Seniorer
Ane Halsboe-Jørgensen, beskæftigelsesminister
Samira Nawa, næstformand i folketingsgruppen, Radikale Venstre
Erik Poulstrup, adm. direktør, Arriva Tog
Udsendelsens vært: Jan Klint Poulsen, DA

Her kan du høre podcasten

Hvis du har en smartphone, kan du finde Arbejdsgiveriet i den app, som din telefon allerede har installeret.

Har du en iPhone kan du bruge “Apple Podcast” og med en Android-telefon kan man for eksempel  bruge Google Podcasts.

Du kan også anvende apps som Spotify eller Podimo.

Uanset hvilken podcast-app, du bruger, skal du blot søge efter Arbejdsgiveriet og finde 2. afsnit: Seniorerne kommer, måske!

Du kan også lytte direkte fra din computer eller tablet HER

Først publiceret: mandag 22. april 2024
Artiklen er sidst opdateret mandag 22. april 2024 kl. 12:33

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.