Vind historisk roman: Bogbinderen fra Jericho

"Bogbinderen fra Jericho" er en roman om viden – hvem skaber den, hvem kan få adgang til den og hvilke sandheder går tabt i processen?

Senest opdateret: onsdag 29. maj 2024

“Bogbinderen fra Jericho” en historisk roman, der udspiller sig om om kvindekamp og klasseskel i universitetsbyen Oxford under 1. verdenskrig. 

Peggy og hendes tvillingesøster Maude arbejder i bogbinderiet hos Oxford University Press. Hver dag folder de ark, som senere skal blive til bøger.

Peggy drømmer om en dag at kunne læse bøgerne, mens Maude er fint tilfreds med kun at folde. De bor sammen på en husbåd i forstaden Jericho, som grænser op til Oxford.

Da Første Verdenskrig bryder ud, drager størstedelen af mændene fra Oxford University Press mod Vestfronten. Efterladt tilbage er kvinderne, der må holde forlaget og resten af nationen kørende.

De usikre tider skaber store forandringer i Peggy og Maudes ellers forudsigelige tilværelse og giver nye bekendtskaber. Fra frivillige sygeplejersker til flygtninge, på flugt fra besættelsens rædsler, bringer krigen kvinder fra alle samfundslag sammen, og med dem følger nogle svære valg for Peggy.

Om forfatteren

Pip Williams fik international succes med sin anmelderroste debutroman “De glemte ords bog”. Nu er hun klar med “Bogbinderen fra Jericho”.

Vind bogen

“Bogbinderen fra Jericho” er udkommet på forlaget Lindhardt og Ringhof.

Den vejledende pris er 299,95 kroner og kan købes her.

Lindhardt og Ringhof samt Faglige Seniorer har sammen udloddet et eksemplar af bogen. 

Vinder er Bente Steffensen, Birkerød.

Først publiceret: tirsdag 21. maj 2024
Artiklen er sidst opdateret onsdag 29. maj 2024 kl. 10:03

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.