Over 1.700 seniorer havde en fest sammen med bands fra dengang - og to dage uden regn.

Sommeren tittede frem til seniorernes festival: Højt humør og god musik

Ikke en dråbe fra oven, men masser af fadøl, vin og kaffe da årets Seniorfestival løb af stablen med masser af musik og over 1.700 glade festivaldeltagere.

Senest opdateret: tirsdag 6. august 2024

En sjælden lomme med sol, sommertemperaturer og ikke en dråbe fra oven tilsmilede de over 1.700 deltagere, da årets Seniorfestival gyngede afsted over to dage i slutningen af juli.

”Perfekt vejr. God musik. Skønne seniorer. Det hele samlet et sted. Det kan ikke være bedre,” konkluderer festivalkoordinator Mette Rygaard Poulsen efter festivalen, der var den fjerde i rækken på plænerne ved Højskolen Marielyst på Falster.

Hun noterer, at det gode vejr også betød godt gang i salg af vin, øl, sandwich og kaffe – alene kaffen blev der hældt næsten 750 liter i kopperne over de to dage.

Forsinket åbning og trommesolo

Anne Dorte Michelsen åbnede ballet onsdag – lettere forsinket på grund af en punktering – og så gik det ellers slag i slag med Frede Fup, Back to Back, Gasoline og andre solide bands fra dengang.

Særligt 74-årige Søren Berlev – tidligere trommeslager i Gasolin – imponerede med sine soloer på sit gigantiske trommesæt i bandet Young Flowers.

”Det var en helt fantastisk at opleve Berlev på trommer – og så høre Gasoline fortolke på Gasolins sange lidt tidligere på dagen,” fortæller en festivaldeltager.

Seniorklar og ældrelov

Ud over musik til ørerne var der også talks med Lotte Heise, der afløste sygdomsramte Ghita Nørby, og fortællinger fra Flemming Krøll og andre.

For eksempel fortalte Lea Munk Staugaard, socialrådgiver og politisk seniorkonsulent i Faglige Seniorer, om Seniorklar – den gode forberedelse til seniorlivet.

Og den kommende ældrelov blev taget under behandling af Torben Klitmøller Hollman, centerchef for Sundhed og Ældre i Næstved kommune.

”Man kan opleve lidt af hvert og der er stor interesse for det hele,” fortæller Mette Rugaard Poulsen

I alt er 52 forskellige arrangementer på fire scener fordelt over de to festivaldage.

Faglige Seniorer og solhatte

Faglige Seniorer – der sammen med Højskolen Marielyst og Danske Seniorer – er arrangør af festivalen, havde sin egen bod, hvor der var konkurrencer, pjecer om seniorarbejdet og mulighed for at få en snak med en af de mange aktive frivillige.

“Flere hundrede lagde vejen forbi og alle med en positiv tilgang til Faglige Seniorer. Ud over at deltagerne får nogle gode dage med musik og hygge, er de også er optaget af, hvilken forskel vi kan gøre, når det gælder ældrepolitik,” fortæller Knud Erik Rasmussen, formand for Faglige Seniorer Storstrøm.

Det gode vejr betød også, at der var godt gang i salget af i røde solhatte og caps med Faglige Seniorers logo.

Humøret var højt helt frem til festivalens afslutning torsdag, hvor forstander på Højskolen Marielyst Jesper Lorentz Bertelsen fra scenen glædede sig over en vellykket festival:

”Vi ses til næste sommer.”

Skal du til Seniorfestival i 2025?

Vil du tage på Seniorfestival næste år? Ja eller nej – dit svar er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: fredag 26. juli 2024
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 6. august 2024 kl. 13:54

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.