Moden hud kræver særlig pleje - find de bedste rutiner for sund og strålende hud i dine senere år.

5 ting du aldrig bør gøre mod din hud

Her er fem ting, du aldrig bør gøre mod din hud, og fem ting du bør begynde på, hvis du gerne vil have en sund og strålende hud.

Senest opdateret: tirsdag 20. august 2024

Når man træder ind i de mere modne år, kræver huden særlig opmærksomhed.

Vores hud ændrer sig nemlig markant med alderen, og det, der fungerede i 30’erne og 40’erne, er ikke nødvendigvis det bedste i 50’erne og frem.

Ved at tage de rette forholdsregler og pleje din hud med omtanke kan du bevare en sund, glødende hud langt ind i dine senere år. Den modne hud fortjener kærlig pleje – og det kan virkelig betale sig.

5 dårlige vaner

1. Undgå hårde skrubbeprodukter:

Som huden bliver tyndere og mere sart med alderen, kan aggressive skrubbeprodukter skabe irritation og skade hudbarrieren. Drop de grove exfolianter og vælg i stedet mildere alternativer.

2. Spring aldrig solcreme over:

UV-stråler er en af de største syndere, når det kommer til aldringstegn. Glem aldrig solcreme, selv på overskyede dage. Manglende beskyttelse kan føre til pigmentforandringer, rynker og i værste fald hudkræft.

3. Undgå at rense din hud for meget:

Hyppig rensning kan fjerne hudens naturlige olier og efterlade den tør og irriteret. Vælg en mild rensemælk eller -olie, og sørg for at fugte huden godt bagefter.

4. Undlad at bruge produkter med højt alkoholindhold:

Alkoholholdige produkter kan udtørre huden og gøre den mere sårbar over for rødme og irritation. Vælg hudplejeprodukter uden skrappe ingredienser, der kan være for hårde for moden hud.

5. Glem ikke huden på halsen og brystet:

Halsen og brystet er områder, der ofte bliver overset, men de viser aldringstegn lige så hurtigt som ansigtet. Glemmer du disse områder, kan du ende med en uensartet hud, der ældes hurtigere end nødvendigt.

5 gode vaner

1. Invester i en god fugtighedscreme:

Med alderen mister huden sin naturlige fugt. En rig, nærende fugtighedscreme kan hjælpe med at genopbygge hudens barriere og holde den blød og smidig. Kig efter produkter med hyaluronsyre eller ceramider.

2. Brug serummer med aktive ingredienser:

Ingredienser som retinol, C-vitamin og peptider kan hjælpe med at reducere fine linjer, forbedre hudens tekstur og booste collagenproduktionen. Tilføj et godt serum i din daglige rutine.

3. Fokusér på solbeskyttelse:

Solskader akkumulerer over tid, så selvom du har været flittig med solcremen tidligere, skal du fortsætte. Brug en daglig SPF 30 eller højere for at beskytte mod yderligere skader.

4. Prioritér ansigtsmassage:

Ansigtsmassage kan stimulere blodcirkulationen, afhjælpe hævelser og give en frisk glød. Brug en ansigtsolie og massér forsigtigt ansigt, hals og bryst dagligt.

5. Overvej tilsætning af kosttilskud:

Kosttilskud som collagen, omega-3 fedtsyrer og antioxidanter kan hjælpe med at styrke hudens struktur indefra og mindske synlige aldringstegn. Tal med din læge, før du starter på nye tilskud.

Først publiceret: tirsdag 20. august 2024
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 20. august 2024 kl. 17:02

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.