Hanne brænder for jobbet: Jeg er slet ikke færdig
67-årige pædagog Hanne Ladehoff synes, det er en god idé med seniorsamtaler: Jeg ser det spændende i det nye.
Senest opdateret: mandag 2. september 2024
En leder har engang spurgt Hanne Ladehoff, hvor længe hun tror, hun kan holde til at arbejde med børn? Hun svarede omgående: ”Sig mig, vil du af med mig?!”
Hanne Ladehoff er ikke typen, der lider i stilhed, og hvis hun ønsker ændringer i sine arbejdsforhold, skal hun nok give besked.
Men alligevel synes hun, det er en fin idé med seniorsamtaler.
SeniorKlar i Herning Kommune
SeniorKlar er sammen med Herning Kommune i gang med et fuldskala pilotprojekt, der både skal give medarbejderne et godt seniorarbejdsliv og gøre det attraktivt for flere at fortsætte arbejdslivet i kommunen.
- Projektet er et tæt samarbejde mellem medarbejdere, ledere, tillidsvalgte, HR og SeniorKlar.
- En langt mere omfattende og strukturerede indsats med workshops senkarrieresamtaler, tilbud om blandt andet kortere og fleksible arbejdstider.
- Kommuner er store og komplekse arbejdspladser med mange afdelinger, ansatte og overenskomster.
- SeniorKlar arbejder generelt for en kulturændring i samfundet, så erfaring ses som en styrke til glæde for alle.
Kontakt: Hvis du vil høre mere om SeniorKlar eller have besøg på jeres arbejdsplads Læs mere her
Seniorklar er et samarbejde mellem Østifterne og Faglige Seniorer.
Nogle kolleger kan måske ikke få sig til selv at tage hul på emnet. Med samtalerne kan de muligvis få snakket om belastende forhold. Det kan være, noget kan ændres, hvis lederen bliver opmærksom på det.
”Hvis man ønsker, at folk skal blive længere på arbejdsmarkedet, så er det en løsning at få vendt, hvad der skal til for, at den enkelte får lyst til at fortsætte,” mener Hanne Ladehoff.
Ingen planer om at stoppe
Den 67-årige pædagog arbejder 30 timer, som hun har gjort det i mange år. Hun deler tiden mellem flere arbejdssteder. Hun er slet ikke færdig på arbejdsmarkedet og har heller ingen planer om at ændre timetal.
Hanne Ladehoff har fået de opgaver, som hun har ønsket sig og haft lyst til. Hun har kunnet udvikle sig – og det kan hun stadig. Hun brænder for kontakten med børn og forældre og for den bydel i Herning, hvor hun arbejder.
Men hendes arbejdsliv kan få en udløbsdato. Hvis hun selv eller kolleger mærker, at hun er ved at blive mere permanent træt og mindre engageret, så er det tid at træde af. Hanne Ladehoff mener, at hun ikke kan være andet bekendt.
Hjem fra Bornholm
Sammen med familie har hun sommerhus på Bornholm. Hendes mand er gået på pension, fordi hans job blev nedlagt. Når de skal hjem fra øen, fordi hun skal på arbejde, kan hun godt tænke på, at det er ærgerligt, de skal rejse. Men hun opvejer det straks ved at tænke på de kolleger og børn, som hun skal hjem til.
Hanne Ladehoff er uddannet i 1980 på seminariet i Ikast. Hun siger, at hun ikke er typen, der kunne klare 40 år på den samme røde stue. Så var hun gået på pension for længst.
”Jeg har haft et varieret arbejdsliv, hvor jeg har fået tilbudt opgaver, som jeg har sagt ja tak til. Jeg har kolleger, som er gået af, fordi de er kørt træt i omlægninger, sammenlægninger og krav om dokumentation. Jeg kan godt forstå dem.”
”Men jeg har forsøgt at se, om der er noget spændende i det nye. Jeg har fået tilbud, fordi andre kunne se, at Hanne kan endnu mere end det, hun gør i dag,” siger hun.
Det er Seniorklar
SeniorKlar er et fælles projekt skabt af Danmarks næststørste ældreorganisation, Faglige Seniorer, og den filantropiske forening Østifterne.
Over fem år skal der investeres tid og kræfter og 22,5 millioner kroner i at udvikle værktøjer, der kan hjælpe seniorerne – og deres arbejdsgivere – gennem denne vigtige fase i deres liv.
SeniorKlar er i gang med at udvikle vejledning og gode råd til virksomheder, seniorer, ledere og tillidsvalgte. Det sker i form af en digital platform, der skal give alle parter svar på de mange spørgsmål, der opstår, når seniorerne når til de sidste 15 år af deres arbejdsliv.
Projektet er forankret i Faglige Seniorers sekretariat.
Mere om projektet hos Østifterne her
Læs også på www.seniorklar.dk
Tema: SeniorKlar i Herning Kommune
Herning Kommune arbejder sammen med SeniorKlar om at være en attraktiv arbejdsplads for erfarne medarbejdere til gavn for både medarbejdere og arbejdspladsen.
Her er oversigten over samtlige artikler, hvor der også kan se video-interview:
Leder: Seniorsamtaler er ikke afviklingssamtaler
Fællestillidsrepræsentant: Seniorsamtaler kan fastholde faglighed
Tove tænker på at gå ned i tid: Ledelsen gør det nemt at tale om senioraftaler
Hanne brænder for jobbet: Jeg er slet ikke færdig
Hanne fortsætter i køkkenet: Godt arbejdsmiljø helt afgørende
Else ville aldrig arbejde mere: Nu er hun tilbage på rådhuset
Else ville aldrig arbejde mere: Nu er hun tilbage på rådhuset
Først publiceret: mandag 2. september 2024
Artiklen er sidst opdateret mandag 2. september 2024 kl. 14:29