Hanne Kastaniegaard fik sat gang i tanker, da lederen inviterede til seniorsamtale – selv om hun syntes, der ikke var så meget at snakke om. Foto: Henrik Bjerregrav.

Hanne fortsætter i køkkenet: Godt arbejdsmiljø helt afgørende 

Ernæringsassistent Hanne Kastaniegaard har selv været med til at tegne sin arbejdsplads, og ledelsen har investeret i gode forhold, så hun er ikke slidt ned som mange kolleger

Senest opdateret: mandag 2. september 2024

61-årige Hanne Kastaniegaard arbejder 31 timer om ugen. Hun har været på deltid i mange år – siden politikerne begyndte at hæve pensionsalderen. Når hun skal arbejde flere år, så vil hun ikke være på fuld tid.  

Hanne Kastaniegaard er ernæringsassistent og kostfaglig eneansvarlig i Holtbjerg Børnehus i Herning. Hver dag laver hun mad til cirka 80 børn. 

Lederen har indbudt Hanne Kastaniegaard til seniorsamtale. Ernæringsassistenten havde svært ved at se, hvad de skulle tale om. Det passer hende fint at fortsætte med 31 timer også de næste år. 

SeniorKlar i Herning Kommune 

SeniorKlar er sammen med Herning Kommune i gang med et fuldskala pilotprojekt, der både skal give medarbejderne et godt seniorarbejdsliv og gøre det attraktivt for flere at fortsætte arbejdslivet i kommunen. 

  • Projektet er et tæt samarbejde mellem medarbejdere, ledere, tillidsvalgte, HR og SeniorKlar. 
  • En langt mere omfattende og strukturerede indsats med workshops senkarrieresamtaler, tilbud om blandt andet kortere og fleksible arbejdstider. 
  • Kommuner er store og komplekse arbejdspladser med mange afdelinger, ansatte og overenskomster. 
  • SeniorKlar arbejder generelt for en kulturændring i samfundet, så erfaring ses som en styrke til glæde for alle. 

Kontakt: Hvis du vil høre mere om SeniorKlar eller have besøg på jeres arbejdsplads Læs mere her 

Seniorklar er et samarbejde mellem Østifterne og Faglige Seniorer

”Men seniorsamtaler er et rigtig fint tilbud. Det sætter tanker i gang,” siger Hanne Kastaniegaard. 

”Nu har jeg været inde at se på, hvornår jeg egentlig kan gå på efterløn. Men den aldersgrænse kan politikerne jo nå at ændre forinden. Jeg kom til at snakke med vores kontordame om det. Hun fortalte, at man kan få en præmie, hvis man arbejder i efterlønsalderen og også en præmie, hvis man fortsætter efter folkepensionsalderen.”  

Det ideelle køkken 

Hanne Kastaniegaard fik nyt køkken i børnehuset for nogle år siden. Hun var selv med til at tegne det med placering af udstyr og indkøb af ovn og vaskemaskine. Alt er placeret, så det letter hendes arbejde. 

Ledelsen har investeret i et godt arbejdsmiljø. Udbyttet af det kommer nu ved, at Hanne Kastaniegaard kan arbejde i flere år.

Hun har set kolleger være nedslidt 10-15 år før pensionsalderen. Hvis hun havde haft et dårligt køkken, var hun måske ikke fortsat så længe.  

Se video-interview med Hanne Kastaniengaard:

Vi elsker din mad 

Hanne Kastaniegaards mand er gået på pension. Men han har mange aktiviteter og spørger aldrig om, hvornår hun stopper?

Hun sætter pris på sine ”fantastiske unge kolleger” blandt pædagoger og medhjælpere.

Forleden kom en af de unge mænd og spurgte, hvordan han bruger opvaskemaskinen? Så ville han sætte ting i den om morgenen. 

Hanne Kastaniegaard synes, det viser, hvor stort fællesskabet er. Det ville hun få svært ved at undvære.

Og så er hun omgivet af en masse dejlige børn. Arbejdsglæden stiger, hver gang de råber: ”Hanne, vi elsker din mad!”.

Det er bare så livsbekræftende, siger hun. 

Det er Seniorklar

SeniorKlar er et fælles projekt skabt af Danmarks næststørste ældreorganisation, Faglige Seniorer, og den filantropiske forening Østifterne. 

Over fem år skal der investeres tid og kræfter og 22,5 millioner kroner i at udvikle værktøjer, der kan hjælpe seniorerne – og deres arbejdsgivere – gennem denne vigtige fase i deres liv.  

SeniorKlar er i gang med at udvikle vejledning og gode råd til virksomheder, seniorer, ledere og tillidsvalgte. Det sker i form af en digital platform, der skal give alle parter svar på de mange spørgsmål, der opstår, når seniorerne når til de sidste 15 år af deres arbejdsliv.  

Projektet er forankret i Faglige Seniorers sekretariat.  

Mere om projektet hos Østifterne her 

Læs også på www.seniorklar.dk  

Først publiceret: mandag 2. september 2024
Artiklen er sidst opdateret mandag 2. september 2024 kl. 14:28

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.