Køen til behandling er blevet kortere. Men er fortsat længere end før corona.

Melding fra sygehuse: Det går den rigtige vej

Nye tal: Patienter venter kortere tid på sygehusbehandling. Se her hvor længe du skal vente.

Senest opdateret: tirsdag 17. september 2024

Tiden i køen til behandling på sygehuset er blevet kortere. Det viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

Ventetiden til behandling af fysiske sygdomme på landets sygehuse er faldet fra 44 dage i 1. kvartal til 40 dage i 2. kvartal i år.

Dermed tyder det på, at akutplanen til 2 milliarder kroner, som blev aftalt i februar 2023 mellem regeringen og Danske Regioner, for alvor er begyndt at slå igennem ude på sygehusene, hvor patienterne nu kommer hurtigere til. 

Minister glæder dig

Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde glæder sig over den positive udvikling og tror nu på, at måltallet fra regeringens akutplan bliver opfyldt, selvom der fortsat er et stykke vej.

“De nye tal giver optimisme. Jeg tror i hvert fald på, at vi kommer i mål og får nedbragt ventetiden, som vi har stillet patienterne i udsigt. Det vil være en vigtig milepæl i vores arbejde med få normaliseret ventetiderne, der har været for lange siden covid-19,” siger Sophie Løhde.

Skal falde yderligere 3 dage

Måltallet i akutplanen er, at ventetiden skal nedbringes og være normaliseret i forhold til niveauet, før covid-19-pandemien ramte Danmark i 2020.

I praksis betyder det, at patienter i gennemsnit må vente cirka 37 dage, hvis de skal i behandling for fysiske lidelser senest ved årets udgang.

Ventetiden skal altså falde med yderligere tre dage, før måltallet er indfriet.

Flere bliver udredt

Ifølge de nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen er der også flere patienter, der bliver hurtigt udredt.

I 2. kvartal af 2024 lå overholdelsen af udredningsretten på 79 procent.

Det er 2 procentpoint højere end i 1. kvartal samme år. Og markant flere end i 2022, hvor udredningsretten blev overholdt i 71-74 pct. af forløbene i 2022.

Se din ventetid her

Inden du skal til en undersøgelse eller behandling, kan du på mitsygehusvalg.dk se, hvor lang den forventede ventetid er på undersøgelse eller behandling, og du kan sammenligne de forskellige sygehuses og klinikkers ventetider.

De ventetider, du kan se på mitsygehusvalg.dk, viser, hvor længe sygehusene og klinikkerne regner med, at du skal vente på at få en undersøgelse eller behandling.

Udover offentlige og private sygehuse kan du også finde ventetid hos flere speciallæger, for eksempel øjenlæger og psykiatere.

Se ventetid på din undersøgelse eller behandling her.

Venter du?

Venter du på at komme til operation eller behandling? Fortæl om det på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: tirsdag 17. september 2024
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 17. september 2024 kl. 12:45

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.