"Det handler om overenskomst, men jeg er ikke bange for at lovgive, hvis arbejdsmarkedets parter ikke kan finde ud af det. Vi har ikke råd til at vente. Noget er der nødt til at ske," siger løs det fra Morten Messerschmidt på Seniorernes Topmøde. Foto. Søren Zeuth.

Messerschmidt: Lovgivning skal sikre flere seniorsamtaler

DF's Morten Messerschmidt vil bekæmpe aldersdiskrimination med lovændringer og obligatoriske seniorsamtaler. Han håber på bedre udnyttelse af seniorers ressourcer og fremhæver et nyt videnscenter som et skridt fremad.

Senest opdateret: torsdag 21. november 2024

Når formanden for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, ser på seniorernes plads på arbejdsmarkedet, er der flere udfordringer. 

“Jeg ser problemer, som har tråde til både det økonomisk og menneskelige, for man udnytter ikke seniorerne som en ressource. Vi har at gøre med et aldersdiskriminerende arbejdsmarkedet,” siger Morten Messerschmidt på Seniorernes Topmøde. 

Det er kæmpe spild af ressourcer, når seniorerne har svært ved at komme i beskæftigelse, og det er utroligt, at vi gennem så mange år ikke har gjort nok, mener han og peger samtidig på et behov for en lovændring.

Ønsker en lovændring

Ifølge DF-formanden er det nødvendigt at ændre opfattelsen omkring seniorerne som en del af arbejdsmarkedet.

Men der er også behov for en lovændring, lyder det fra Messerschmidt.

Få gratis nyhedsbrev om politik

Få nyheder om seniorpolitik direkte i din mailboks, når nyheden sker.

Tilmeld dig Faglige Seniorers nyhedsbrev om seniorpolitik.

Det er gratis.

“Det handler om overenskomst, men jeg er ikke bange for at lovgive, hvis arbejdsmarkedets parter ikke kan finde ud af det. Vi har ikke råd til at vente. Noget er der nødt til at ske.”

“I min optik burde man skrive ind i de kollektive overenskomster – på linje med at man har krav på mus-samtaler og andre gode ting – at man tre år førend ens pensionsalder skal have en samtale med ens leder, om hvad der skal til for, at man bliver længere tid,” siger Morten Messerschmidt og tilføjer:

“Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor det ikke allerede er blevet institutionaliseret.”

Videncenter for seniorer

Han glæder sig over, at Danmark får et videnscenter vedrørende seniorerne på arbejdsmarkedet, som kom på finansloven forrige år via hjælp fra Dansk Folkeparti.

“Og det kan forhåbentlig gøre, at vi kan overhæle Norge og Sverige, når det kommer til at fastholde seniorerne på arbejdsmarkedet,” lyder det fra partiformanden, som ikke kan “vente med at blive ældre, for det er dejligt.”

Hvad mener du?

Er fagforeninger og arbejdsgivere for sløve til at tage initiativer om seniorer på arbejdsmarkedet? Og skal politikere tage initiativet, så der sker noget  for eksempel med seniorsamtaler?

Din mening er værdsat på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: torsdag 21. november 2024
Artiklen er sidst opdateret torsdag 21. november 2024 kl. 21:50

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.