
Faglige Seniorer tilfreds: Nu fjernes modregning for folk i fleksjob
Pensionister, der har en ægtefælle i fleksjob, vil fremover ikke blive modregnet i pensionen, fremgår det af ny beskæftigelsesreform. Ny pulje til seniorer, der er udsat for aldersdiskrimination.
Senest opdateret: onsdag 9. april 2025
Fleksløntilskud skal ikke længere kunne medføre modregning i ægtefællens pension.
Det fremgår af den omfattende beskæftigelsesreform, som regeringen og en række partier netop har præsenteret.
Med reformen ligestilles fleksjobbere med andre ægtefæller- eller samlevere til en folke-, senior- og førtidspensionist i ordinær beskæftigelse, hvor arbejdsindkomst ikke indgår i pensionsberegningen.
I følge beskæftigelsesordfører Nick Zimmermann, Dansk Folkeparti, kan afskaffelsen af modregningen tilskrives et ønske fra partiet.
“Vi får fjernet den modregning, der rammer mange pensionister, når ægtefællen er i fleksjob,” siger han i en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet.
Faglige Seniorer: Stop ikke her
Faglige Seniorer er tilfreds med, at fleksjobbere nu ligestilles med andre i arbejde, så indkomst ikke modregnes i ægtefælles pension.
“Det er en skæv og uretfærdig ordning, der har ramt dem, der i forvejen har allermindst. Men det bør ikke stoppe her. Også modregningen for folk, der er på efterløn, seniorpension og sygedagpenge, skal skrottes,” lyder det Mette Kindberg, landsformand for Faglige Seniorer.
I følge Beskæftigelsesministeriet omfatter modregningen 7.000 personer, der modtager fleksløntilskud, sygedagpenge, efterløn, seniorpension mv.
Hvor stor en andel personer på fleksløntilskud udgør, er ikke opgjort.
Pulje til folk der aldersdiskrimineres
I følge Nick Zimmermann bliver der med beskæftigelsesreformen nu også afsat en pulje til seniorer, der er udsat for aldersdiskrimination.
“Vi sikrer også en ny pulje til seniorer, der alt for ofte udsættes for aldersdiskrimination. Vi har ikke kunnet komme igennem med alt, men det her er en aftale med tydelige DF-aftryk,” siger han i følge pressemeddelelsen.
Hvad puljen nærmere går ud på, fremgår ikke af meddelelsen.
Mette Kindberg håber, at der med puljen kommer mere fokus på aldersdiskrimination.
“Det gælder både den, der foregår på arbejdsmarkedet, og den aldersisme, der præger mange dele af vores samfund,” siger hun.
Jobcentre afskaffes
Det er regeringen (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne), Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre der står bag beskæftigelsesreformen.
Med reformen fritages kommunerne fra pligten til at etablere jobcentre. Det vil spare 2,7 milliarder kroner. Kommunerne kan fremover nedlægge jobcentrene og skal selv organisere indsatsen, og derfor kan der blive stor forskel på resultaterne rundt om i landet.
Reformen træder i kraft i forskellige faser efter 1. februar 2026 frem til 1. januar 2027.
Se aftalen her – afskaffelsen af modregning for fleksjobbere står i afsnit 31 (PDF).
Hvad mener du?
Hvad er din holdning til, at modregningen nu afskaffes for fleksjobbere? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.
Først publiceret: onsdag 9. april 2025
Artiklen er sidst opdateret onsdag 9. april 2025 kl. 14:20