Ruth Ginsberg spilles af den Oscar-nominerede Felicity Jones, der kæmper sig til tops i en verden domineret af mænd.

Vind bio-billetter: Fantastisk film om feministens seje kamp for ligestilling

Højesteretsdommer Ruth Ginsburg er en levende legende i USA og berømmet for sine lange og seje kamp for ligestilling mellem kønnene. Nu kan du vinde billetter til filmen om hende.

Senest opdateret: lørdag 20. februar 2021

OBS: KONKURRENCEN ER SLUT. Vinder af hver to biografbilletter er: Helle Bleeg, Kurt Asly Trend, Lone Mikkelsen, Sanne Aagaard Andersen og Mariann Jensen.

Ligestilling mellem kønnene kommer ikke af sig selv.

Sådan var det også i 50’erne og 60’ernes USA, hvor det at kvinder bevægede sig ind på mændenes domæne var konfliktfyldt og blev modarbejdet.

Filmen ”On the Basis of Sex” fortæller den inspirerende og sande historie om højesteretsdommer Ruth Bader Ginsberg, og hendes kamp for ligestilling.

Nu kan du vinde billetter til filmen, der har premiere 7. marts; dagen før Kvindernes Internationale Kampdag. Se hvordan længere nede i artiklen.

Den unge Ruth Ginsburg starter på jurastudiet på elite-universitetet Harvard, der er domineret af mænd. Hun møder gammeldags traditionsbundne normer, hvor mænd hører til på arbejdsmarkedet, og kvinder skal være hjemmegående.

Sammen med sin mand Marty, kæmper hun for at skabe ligestilling, med et ønske om at blive højesteretsdommer i USA.

Se trailer for filmen

Udnævnt af Bill Clinton

Ruth Ginsburg er en legende i USA, og den nu 85-årige højesteretsdommer er fortsat aktiv i embedet på trods af, at hun har været ramt af kræft i flere omgange.

Det var Bill Clinton, der i 1993 udnævnte hende som højesteretsdommer, og som en del af flertallet i højesteret har Ruth Ginsburg været med til at forbedre frihedsrettighederne og ligestillingen i USA.

Da filmen havde premiere i New York, blev den blandt andet overværet af tidligere præsidentkandidat Hillary Clinton.

Ruth Ginsberg spilles af den Oscar-nominerede Felicity Jones, og ved hendes side i filmen er den Oscar-nominerede Armie Hammer.

Først publiceret: tirsdag 19. februar 2019
Artiklen er sidst opdateret lørdag 20. februar 2021 kl. 13:55

Emner: