Jesper Christensen spiller hovedrollen som den succesrige elektronikfabrikant Karl Skov (tv) og Bodil Jørgensen har rollen som hustruen Eva. Samarbejdet med tyskerne får dramatiske følger. Du kan vinde billetter til filmen "De forbandede år". Foto: Henrik Petit.

Vind billetter til ny dansk storfilm: De forbandede år

Stjernespækket drama skildrer krigens nådesløse greb om en dansk familie i de første år af besættelsen. Du kan vinde billetter til ”De forbandede år”.

Senest opdateret: lørdag 20. februar 2021

Konkurrencen er afsluttet og billetterne er sendt til vinderne.

Det er et af vor tids største dilemmaer, der skildres i ny dansk filmdrama ”De forbandede år”, der netop har haft premiere i biografer landet over.

Filmen handler om den mest dramatiske og skelsættende periode i forrige århundrede.

Anders Refn, instruktør

Det er historien om krigens nådesløse greb om en dansk familie i de første år af besættelsen, hvor samarbejdspolitikken mellem Danmark og Tyskland eksisterede.

Filmen fortæller historien om Karl Skov, der er en selfmade, succesfuld ejer af en stor elektronikfabrik.

Han er godt gift med kone og fem børn. De lever et privilegeret overklasseliv på Strandvejen nord for København, da nazisterne besætter Danmark i april 1940.

Samarbejdspolitikken

Samarbejdspolitikken betegner det samarbejde som de ledende danske partier førte med den tyske besættelsesmagt under 2. verdenskrig fra april 1940 til august 1943.
Samarbejdspolitikken er et omstridt emne i besættelsens historie, og der er stadig meget delte meninger om, hvorvidt den var en fordel for Danmark.

Grundlaget for samarbejdspolitikken var et ønske blandt danske politikere om at skåne den danske befolkning så meget som muligt samt om at bevare så megen indflydelse som muligt på danske hænder

Kilde: Wikepedia og Danmarkshistorien.dk

Karl Skov kæmper for at videreføre produktionen på fabrikken, og for at beskytte sin familie og ansatte begynder han modstræbende at producere til det tyske marked.

Det bringer ham ind i et kontroversielt samarbejde med besættelsesmagten. Samarbejdet med nazisterne medfører smertelige brud i familien.

Besat med stjerneskuespillere

Filmen er spækket med nogle at tidens allerstørste danske skuespillere – blandt andet Tommy Kenter, Gustav Dyekjær Giese og Pernille Højmark

I hovedrollerne ses Jesper Christensen som Karl Skov og Bodil Jørgensen som hustruen Eva.

Anders Refn har instrueret ”De forbandede år”. Han har brugt 20 år på at researche, skrive manuskriptet og forberede filmen.

”Filmen handler om den mest dramatiske og skelsættende periode i forrige århundrede og går tæt på de voldsomme og pinefulde konflikter, som overgangen fra et frit demokrati til en besat nation indebar,” fortæller Anders Refn.

Se trailer for “De forbandede år:

Først publiceret: mandag 16. december 2019
Artiklen er sidst opdateret lørdag 20. februar 2021 kl. 13:37

Emner: