Du kan vinde bogen "Brobyggere", der koster 250 kroner hos boghandleren.

Vind bogen: Mød brobyggerne Öslem Cekic og Bent Melchior

En gammel rabbiner og en ung, muslimsk aktivist er venner. Du kan vinde bogen, der fortæller om, hvordan de bygger bro mellem kulturer.

Senest opdateret: lørdag 20. februar 2021

Konkurrencen er slut. Vinder  er Palle Dittmer, Vejlby.

Du kender dem sikkert, og måske husker du dem også stå arm i arm ved mindehøjtideligheden for ofrene ved Krudttønden og Synagogen i 2015. 43-årige Öslem Cekic og 90-årige Bent Melchior har fundet sammen i et usædvanligt venskab på tværs af tro, baggrund og alder.

Cekic og Melchiors forsøg på sammen at bygge bro ved at skabe dialog på tværs af forskellighed og fordomme har nu resulteret i bogen ”Brobyggere”.

Öslem Cekic og Bent Melchior har dannet nonprofit-organisationen ”Brobyggerne – Center for Dialogkaffe”, hvor han er formand og hun er generalsekretær.

Sammen rejser de land og rige rundt for at fortælle deres historie, give deres bud på det flerkulturelle samfund og diskutere det giftige spørgsmål om ”os” og ”dem”. De forsøger at bygge bro, hvor andre har travlt med at grave grøfter.

Öslem Cekic er født i 1976 i et kurdisk samfund i Tyrkiet, sygeplejerske og medlem af Folketinget for SF 2007-15.

Bent Melchior er født i 1929, var flygtning i Sverige 1943-45 og overrabiner i København 1969-96.

Deltag i konkurrencen

Bogen ”Brobyggere” er en samtalebog med Öslem Cekic og Bent Melchior, skrevet af Anders Jerichow og udgivet af Gads Forlag, der har doneret et eksemplar til Faglige Seniorer.

Du kan vinde bogen, der koster 250 kroner hos boghandleren.

Du kan deltage i konkurrencen på Faglige Seniorers Facebook-side eller ved at udfylde og indsende nedenstående kupon. Vi trækker vinderen mandag 27. januar

Først publiceret: fredag 17. januar 2020
Artiklen er sidst opdateret lørdag 20. februar 2021 kl. 13:35

Emner: