Vind bog: De bjergtagne

Bogen er første del i Anders de la Mottes nye, suveræne spændingsserie om Leonore Asker.

Senest opdateret: torsdag 2. maj 2024

Forfatteren Anders de la Motte overgår sig selv i “De bjergtagne” – en medrivende krimi, der udforsker det anderledes og afvigende.

Leonore Asker er tæt på at nå sit mål: at blive chef for afdelingen for personfarlig kriminalitet i Malmø. Men midt i en højprofileret kidnapningssag vælger ledelsen at “forfremme” hende til chef for den såkaldte afdeling for glemte sager og fortabte sjæle, en enhed for håbløse og halvglemte sager, der holder til i politihusets kælder.

På trods af ydmygelsen bliver Asker interesseret i en af de besynderlige sager. Nogen placerer små ildevarslende figurer i et modeltogslandskab – og en af figurerne forestiller kvinden fra kidnapningssagen.

Sagens forbindelser til skjulte og forfaldne bygninger får Asker til at kontakte Martin Hill, lektor i arkitektur med særlig interesse for urban exploration. Asker og Hill får mistanke om, at der under nogle af de tilsyneladende banale sager i Askers nye afdeling gemmer sig en usædvanlig form for ondskab.

Om forfatteren

Anders de la Motte (f. 1971) er især kendt for sine psykologiske krimier i Skånekvartetten. Med bogen “De bjergtagne” begynder han på en ny serie om Leonore Asker og afdelingen for glemte sager og fortabte sjæle.

De la Motte er tidligere politimand og sikkerhedschef i et af verdens største it-firmaer. Han har modtaget priser for Årets Krimidebut og for Bedste Svenske Krimi.

Vind bogen

De bjergtagne er udkommet på forlaget Modtryk.

Den vejledende pris er 299,95 kroner. Du kan købe bogen her. 

Modtryk og Faglige Seniorer har sammen udloddet et eksemplar af bogen. 

Vinder er Torben Nielsen, Odense C. 

Først publiceret: tirsdag 23. april 2024
Artiklen er sidst opdateret torsdag 2. maj 2024 kl. 12:23

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.