Bogen fortæller historien om de såkaldte kindertransporter før 2. verdenskrig, hvor børn blev fragtet gennem det besatte Europa til sikkerhed i England.

Vind bog: Sådan blev tusindvis af børn reddet fra Hitler

Ny roman fortæller historien om de transporter, der reddede mange børns liv inden 2. Verdenskrig. Se hvordan du vinder bogen.

Senest opdateret: onsdag 7. april 2021

Konkurrencen er slut. Vinder er Else Jacobsen, Grenaa

Sidste tog til London er en roman baseret på en sand historie om en kvinde, der satte livet på spil for at redde tusindvis af børn fra den visse død i årene op til 2. Verdenskrig.

Via de såkaldte “kindertransporter” førte hollandskfødte Truus Wijsmuller børnene gennem Europa til sikkerhed i England.

Aktionerne var livsfarlige og vanskelige, fordi de europæiske lande et efter et lukkede grænsen for flygtningene.

I “Sidste tog til London” fortæller Clayton historien om to unge fra to familier i Wien, der i 1936 får vendt deres liv på hovedet.

Om Meg Waite Clayton

Meg Waite Clayton (f. 1959) er er født i USA, bor i Californien og oprindeligt uddannet jurist. Meg Waite Clayton debuterede som forfatter i 2003 og har udgivet 6 romaner.

Sidste tog til London er Meg Waite Claytons seneste roman (2019) og første bog på dansk.

Deltag i konkurrencen

Bogen ”Sidste tog til London” af Meg Waite Clayton er udgivet af Gads Forlag, der har doneret et eksemplar til Faglige Seniorer. Bogen udkommer 18. marts 2020.

Du kan vinde bogen, der er på 464 sider og koster 300 kroner hos boghandleren.

Du kan deltage i konkurrencen på Faglige Seniorers Facebook-side eller ved at udfylde og indsende nedenstående kupon. Vi trækker vinderen mandag 23. marts.

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

Først publiceret: tirsdag 25. februar 2020
Artiklen er sidst opdateret onsdag 7. april 2021 kl. 15:28

Emner: