Billedet er næsten 20 år gammelt, men snart 80-årige Christian Heiberg er fortsat vild med tog. I sommer må han dog holde fløjten i lommen på grund af corona-epidemien.

Efter 40 år på skinner må Christian holde fløjten i lommen

Christian Heiberg har 40-års jubilæum som frivillig togbetjent i Nordsjællands Veterantog. Han glæder sig til at komme på skinnerne igen, når klubben får grønt lys fra Mette Frederiksen.

Senest opdateret: tirsdag 30. juni 2020

Han har altid været vild med tog, og i år kan han fejre 40-års jubilæum som frivillig i klubben Nordsjællands Veterantog. Her passer han de gamle tog og klipper billetter på turene, der går over det meste af Sjælland.

Normalt er Christian Heiberg på skinnerne fra april måned, men i år må han holde fløjten i lommen, for corona-epidemien har sat en stopper for forårets og sommerens ture med børnefamilier og turister i det nordsjællandske.

Denne sommer må vi desværre blive i remisen.

“Denne sommer må vi desværre blive i remisen. Men seneste melding er, at vi får lov at komme ud at køre til børneweekend i september”, siger Christian Heiberg, der bor i Frederikssund.

Vild med tog

Selvom han ikke kan komme ud at køre i øjeblikket, mødes Christian stadig med de andre i klubben en gang eller to om ugen. Han kan nemlig hverken undvære kammeraterne eller de store maskiner.

Christian arbejdede på fabrik, inden han forlod arbejdsmarkedet, og det tætteste han kom på at arbejde med tog var, da han forpagtede kiosken på Frederikssund station.

Men hans snart 80-årige hjerte har altid banket for de store maskiner og blanke skinner.

“Jeg kan huske at jeg var med til at indvie den elektrificerede bane mellem Vanløse og Ballerup. Det var en dejlig solskinsdag den 16. maj 1949, og vi fik fri fra skole for at være med til indvielsen”, fortæller han.

Kammerater og røverhistorier

Selvom Christian er 79 år, har han ingen planer om at stoppe sit frivillige arbejde. Her har han nemlig fået masser af gode kammerater, der deler hans interesse.

“Vi snakker selvfølgelig om tog, men vi snakker også om alt muligt andet”, fortæller han.

Turene i de gamle tog vil han nødigt undvære. Her har han været med til at fejre alt fra bryllup til børnefødselsdage, og på turene underholder han gerne med sin store viden om vognene og hvor de har kørt.

“Det er hyggeligt at få lov at fortælle røverhistorier. Jeg bliver ved, så længe jeg kan gå, og alderen trykker heldigvis ikke. Jeg bruger som regel et par dage om ugen i klubben, og så er der ind i mellem nogle særarrangementer. Men så ved min kone også altid, hvor hun kan finde mig”, griner Christian.

Tag med Christian på tur

Hvis man skulle have lyst til en tur med Christian i veterantoget, kører det igen til Børneweekend den 12. og 13. september klokken 10-15. Der bliver fløjtet til afgang fra den gamle station i Græsted i Nordsjælland.

Mere information om ture med veterantog kan findes på veterantoget.dk

Først publiceret: mandag 8. juni 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 30. juni 2020 kl. 10:11

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.