"Vi har ikke en pose penge. Men vi kan skabe overblik, hjælpe med at få henstand hos kreditorerne og kontakte banker, myndigheder og kommune,” fortæller Lene Elm, der er frivillig økonomisk rådgiver hos Dansk Folkehjælp i Vejle.

Frivillig: Lene hjælper når økonomien ramler

72-årige Lene Elm har hele sit liv beskæftiget sig med penge. Nu er hun frivillig i Dansk Folkehjælp, hvor hun hjælper folk, der er i økonomisk uføre. Men hun mangler flere, der vil give en hånd med.

Senest opdateret: tirsdag 10. november 2020

Skilsmisser, kviklån, arbejdsløshed…

Pludselig kan økonomien ramle. Og hvem skal man så tale med? Hvor får man hjælp?

Et sted er Økonomisk Rådgivning hos Dansk Folkehjælp, der har sagkyndige frivillige over hele landet med speciale i pengesager.

Hjertet på det rette sted og et god skulder er også vigtigt

Lene Elm, frivillig i Dansk Folkehjælp

”Hos os kommer folk fra alle samfundslag, der af forskellige årsager har økonomiske problemer. Unge, der har taget kviklån og er havnet med en al for stor gæld. Ældre der er gået på pension og ikke kan få budgettet til at hænge sammen. Eller udsatte familier på kontanthjælp, som ikke har råd til dagligdagen,” oplyser Lene Elm, der er frivillig økonomisk rådgiver hos Dansk Folkehjælp i Vejle.

“Vi har ikke en pose penge. Men vi kan skabe overblik, hjælpe med at få henstand hos kreditorerne og kontakte banker, myndigheder og kommune,” fortæller Lene Elm, der har arbejdet et helt liv i finanssektoren, siden hun i 1967 blev bankuddannet.

Venteliste på at få hjælp

Nu er hun 72 år og bruger flere dage om ugen som frivillig på at hjælpe andre, der har været uheldige eller ubetænksomme i pengesager.

Vil du være frivillig rådgiver?

Dansk Folkehjælp har Økonomisk Rådgivning 25 steder i landet.

Et af de steder, der er plads til flere frivillige økonomiske rådgivere, er hos Dansk Folkehjælp i Vejle, hvor Lene Elm slår sine folder.

Du kan høre mere om at være frivillig rådgiver på et informationsmøde torsdag 10. september klokken 17 i  Foreningernes Hus i Vejle. Læs om informationsmødet her

Bor du et andet sted og vil være frivillig kan du læse mere her.

”Der er venteliste på at få hjælp og rådgivning. Dels fordi mange har rod i økonomien og vil have hjælp og rådgivning. Men også fordi der mangler frivillige,” fortæller Lene Elm.

Hvis man vil være frivillig økonomisk rådgiver, kræver det – ud over at have indsigt i økonomi – også, at man har forstand på regneark og ikke mindst har kendskab til lovgivning på området og kan sætte sig ind i ofte komplicerede forhold.

”Men ofte kommer folk også for at læsse af. Så hjertet på det rette sted og et god skulder er også vigtigt, ” smiler Lene Elm.

Alle frivillige hos Dask Folkehjælps Økonomisk Rådgivning har en faglig baggrund som bankrådgivere, revisorer, socialrådgivere, advokater, jurister eller lignende.

Det kan du få hjælp til

Det er gratis for borgere at få økonomisk rådgivning til privatøkonomien hos Dansk Folkehjælp.

Rådgivningen uvildig og fortrolig. Rådgivningen tilbyder:

  • At du får en fast rådgiver
  • Budgetplanlægning og udarbejdelse af afdragsplan
  • Overblik over den økonomiske situation
  • Hjælp til at lave et budget og gældsoversigt
  • Hjælp til at tage kontakt til banken, SKAT og kreditorer
  • Hjælp til hvordan du holder styr på økonomien i fremtiden

Se i hvilke byer, du kan få økonomisk rådgivning her – adresser og telefonnumre.

 

Først publiceret: mandag 24. august 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 10. november 2020 kl. 14:50