Nyt varslingssystem skal skabe forudsigelighed, så vi ved, hvad der kommer til at ske, når smittetal stiger.

Se det her: Sådan vil myndigheder varsle om tiltag mod corona

Nyt varslingssystem med fem risikoniveauer skal skabe klarhed og gennemsigtighed om det sundhedsfaglige grundlag for COVID 19-indsatsen.

Senest opdateret: onsdag 7. april 2021

Det bliver nu nemmere at se hvilke tiltag der kommer fra myndighederne, når corona-smitten går op eller ned.

Regeringen har lanceret et nyt varslingssystem med i alt 5 risikoniveauer, der skal skabe klarhed og gennemsigtighed om det sundhedsfaglige grundlag for COVID 19-indsatsen – og skabe større forudsigelighed om kommende tiltag.

Risikovurderingen vil blive foretaget en gang om ugen både nationalt og regionalt.

På forkant med udviklingen

Regionerne i Danmark kan være i forskelligt risikoniveau, og tiltag kan iværksættes geografisk forskelligt, oplyser sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

“Skræmmescenarierne er rundt om os i Europa. Det understreger vigtigheden af at være på forkant med epidemien, og det skal varslingssystemet bidrage til. Varslingssystemet viser, hvad risikoniveauet er nu, og hvilke tiltag der kan blive nødvendige, hvis smitten stiger”, siger Magnus Heunicke.

Nye smittede

Risikovurderingen for COVID-19 situationen i Danmark vil ske ud fra en samlet faglig vurdering på baggrund af en række indikatorer.

Der ses blandt andet på væksten og antallet af nye smittede, antal indlagte og den forventede udvikling på baggrund af fremskrivninger.

Derudover holdes der også øje med udviklingen i udlandet.

Vurderinger fra indsatsgruppe

En såkaldt indsatsgruppe vurderer, om iværksatte tiltag til håndtering af COVID-19 er tilstrækkelige, kan ophæves, forlænges, udbredes eller suppleres af yderligere tiltag.

Indsatsgruppen består af blandt andet de sundhedsfaglige myndigheder, herunder direktøren fra Sundhedsstyrelsen og fra Styrelsen for Patientsikkerhed og den faglige direktør fra Statens Serum Institut, og Rigspolitiet.

Hvad mener du?

Synes du, at der med et nyt varslingssystem er skabt større klarhed over, hvad der sker, når smittetal går op og ned? Sig din mening på Faglige Seniorers Facebook-side.

Se grafisk oversigt over varslingssystemet – klik her

Først publiceret: lørdag 31. oktober 2020
Artiklen er sidst opdateret onsdag 7. april 2021 kl. 14:48

Emner: