Sandsynligheden for at der er en" Anne" og en "Peter" i denne gruppe er meget stor. Og måske er der også en "Kirsten Jensen", for det er Danmarks mest almindelige fulde navn.

Se det her: Dit navn afslører din alder

Jo højere alder, jo flere -sen efternavne. Og hedder du Jørgen eller Hanne er du sikkert over 60 år. Se den nye statistik over danske navne her.

Senest opdateret: tirsdag 9. februar 2021

Hvor mange hedder det samme som dig

Har du et specielt navn eller har du et helt almindeligt navn? På nedenstående link kan du taste dit navn ind og se hvor mange, der hedder præcist det samme som dig: Klik her

Kender vi ikke alle en, der hedder Anne eller en Peter? Eller måske kender vi faktisk rigtig mange med de to navne. For Anne og Peter er i dag de to mest udbredte navne i Danmark.

44.872 kvinder hedder Anne, og 47.665 mænd hedder Peter til fornavn.

Til gengæld siger dit navn også rigtig meget om din alder. For hedder du Anne eller Peter, er du sandsynlighed omkring 51 år. Det er nemlig gennemsnitsalderen for de to navne.

Danmarks Statistik er mester i at sætte tal og procenter på vores navne, og de har netop udsendt listen over de mest populære navne i Danmark pr. januar 2021.

Jo ældre, jo flere sen-efternavne

“Jensen og Nielsen er stadig de langt mest brugte efternavne i dag. Det skyldes, at så mange ældre danskere hedder Jensen og Nielsen. I det hele taget kan man sige, at jo højere alder, jo flere -sen efternavne. Yngre forældre bruger nemlig mere dobbelte efternavne, eller mere specielle efternavne”, fortæller navneekspert fra Danmark Statistik, Dorthe Larsen.

Hun spår, at hendes eget og journalistens fornavn – Dorte – af uransagelige årsager først oplever en ny storhedstid om 30-40 år.

Det er nemlig stadig sådan, at tendensen fra 1980’erne, hvor rigtig mange nybagte forældre begyndte at genbruge oldeforældrenes og tipoldeforældrenes navne, stadig lever fint.

Derfor var de fem mest populære navne til drenge og piger i 2019 henholdsvis William/Emma, Alfred/Alma, Oscar/Clara, Noah/Freja samt Karl/Sofia.

Større navne-variation i dag

Når William i dag er et populært drengenavn, betyder det, at 1,9 procent af børn mellem 1 og 9 år er døbt William. Derimod er der 4,6 procent af mænd mellem 80 og 89 år, der hedder Jørgen.

Den  samme forskel i procenter gør sig gældende med de mest populære pige- og kvindenavne, Emma og Kirsten.

Det skyldes, at der i gamle dage var meget færre navne i spil – navne som Peter, Hans, Jørgen og Hanne, Kirsten og Anna.

I dag er navnevariationen meget, meget større på grund af ide-delingen af navne via sociale medier.

Derfor er der mange små børn, der har et udenlandsk-klingende navn som blandt andet Bob, Elton, Liam, Merle, Leo og Rosie.

Hvad synes du?

Synes du, at dit navn passer til din alder? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER 

Navne hit-listen

De fem mest populære navne og gennemsnitsalderen

  • Peter - 51 år
  • Michael - 47 år
  • Jens - 58 år
  • Lars - 53 år
  • Thomas - 41 år

 

  • Anne - 51 år
  • Kirsten - 69 år
  • Mette - 44 år
  • Hanne - 64 år
  • Helle - 55 år

Topscorer i aldersgrupper

50-59 årige - Henrik og Helle

60-69 årige - Jan og Hanne

70-79 årige - Jørgen og Kirsten

80-89 årige - Jørgen og Kirsten

90-99 årige - Hans og Anna

Mest almindelige fulde navn

Det mest almindelige fulde navn - altså både for- og efternavnskombination er:

Kirsten Nielsen; det hedder 657 personer i Danmark. Kirsten Jensen hedder 655 personer og endelig er der 609 personer, der hedder Henrik Nielsen.

Hvis man har et eller flere mellemnavne, så er den mest almindelige for- og efternavnskombination for 3.086 personer: Jens Jensen.

Først publiceret: tirsdag 19. januar 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 9. februar 2021 kl. 12:03

Emner: