De 10 gårdsangere sendte deres nye musik til alle plejehjem i Danmark, Grønland og Færøerne.

Musik på plejehjemmene: Gaven fra Gårdsangerne i Thy

Gratis CD fra gårdsangere fra Thy skaber glæde på danske plejehjem. Flere beboere er vaccineret til musikken fra de glade sangere.

Senest opdateret: tirsdag 7. december 2021

De danske plejehjem har genlydt at gode gamle sange, som “Hele ugen alene”, “Åh, Marie, jeg vil hjem til dig” og “Her i vores hus er glæde” de seneste uger.

Det er Gårdsangerne fra Thy, der har sendt deres nye CD og DVD med titlen “Sange vi aldrig glemmer” gratis ud til plejehjemmene.

Ja, der er endda plejehjemsbeboere, der er  blevet vaccineret til lyden af de glade sange.

Gik nye veje

Gårdsangeren fra Thy, der er vant til at rejse rundt i Danmark og dele ud af deres kærlighed til gårdsangertraditionen, har ligesom mange andre været nødt til at tænke i nye baner under pandemien.

De 10 gårdsangere var i fuld gang med at udgive en ny CD og en ny DVD med titlen “Sange vi aldrig glemmer”, netop som corona lukkede Danmark ned i efteråret, og så besluttede de i stedet at gå nye veje og sende deres CD og DVD gratis ud til danske plejehjem.

Hele projektet med Thy-musik til plejehjemmene kostede næsten 100.000 kroner, men det slog ikke Gårdsangerne fra Thy ud.

De søgte midler fra erhvervslivet og lokale fonde i Thy, ligesom Velux Fonden og Thisted Kommune også bidrog meget flot til projektet.

Se Gårdsangerne fra Thy med  “Fuglene letter mod vinden”:

Et vaskeægte Thy-projekt

“Det er virkelig et vaskeægte Thy-projekt, for alle har bakket op. Det er vi simpelthen så stolte af, og det viser endnu engang, at Thy står sammen, når det gælder”, fortæller Anne Alstrup fra Gårdsangerne.

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

Efter de 950 CD’er og DVD’er var sendt afsted, var der endda nok eksemplarer til at også plejecentre på Grønland og Færøerne kunne få tilsendt musikken.

“Vi har fået rigtig mange søde beskeder tilbage om, hvor glade de har været for at modtage vores musik. Et af plejecentrene skrev endda, at de havde sat musikken på den dag beboerne blev vaccineret, og så var der blevet liv og glade dage,  fortæller Anne Alstrup.

Skulle du have lyst til at købe CD’en kan den bestilles på Gårdsangernes hjemmeside.

Først publiceret: torsdag 11. marts 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 7. december 2021 kl. 08:33

Emner: