Susanne Lana: Jeg er blevet dement

"Hvis tårer var guld"-sangerinden, der netop er fyldt 75 år, har haft Alzheimers siden efteråret og har brug for hjælp i hverdagen af sin gode veninde.

Senest opdateret: tirsdag 6. april 2021

Susanne Lana er blevet dement. Det fortæller den 75-årige sangerinde i påskenummeret af SE og HØR.

Susanne Lama fortæller i SE og HØR om sin sygdom, som blev opdaget sidste efterår.

Susanna Lana, der skrev sig ind i Danmarks musikhistorie med sangen “Hvis tårer var guld”,  havde godt bemærket gennem et stykke tid, at hun glemte de små ting. Aftaler, hun ikke huskede. Navne, hun ikke kunne erindrede. Og til sidste blev Susanne Lana nødt til at indse, at hun var ramt af Alzheimers.

Siden den kendte sangerinde fik den kedelige diagnose i efteråret, har hun forsøgt at få et system i sit liv med den “irriterende” sygdom, som hun siger.

Hjælp af sin veninde

Hendes gode veninde, Maj-Britt, hjælper hende i dagligdagen, bl.a. ved at opsætte brandalarmer i hele Susanne Lanas hjem, så hun kan høre, hvis hun glemmer en gryde på komfuret.

Fremover skal Susanne Lana sørge for tre vigtige ting. Nemlig ikke at blive stresset, at sørge for at der ikke sker for meget i hendes hverdag og ikke at drikke alkohol.

“Det med alkohol, siger Susanne Lana til SE og HØR, er ikke et problem. Men jeg har ild i røven, så det er svært. Sådan er jeg indrettet”.

Næste år kan Susanne Lana fejre 60 års jubilæum som kunstner, og hun håber, at hun forbliver rask nok til at fejre jubilæet og holde en stor fest.

Først publiceret: fredag 2. april 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 6. april 2021 kl. 17:08