Det er svært at gennemse, hvad der blive modregnet i folkepensionen.

Se om din pensionsopsparing bliver modregnet i folkepensionen

Aldersopsparing er en af de pensioner, der ikke bliver modregnet i folkepensionen. Læs om de forskellige pensioner her og se hvordan de griber ind i din folkepension.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Det kan være svært at gennemskue og huske hvilke pensioner, der bliver modregnet i folkepensionen. Reglerne er legio, og flere af læserne har spurgt pensionsekspert Tina Bjørk-Olsen fra Pension Danmark og Faglige Seniorers brevkasse om hvilke pensioner, der bliver modregnet i folkepensionen, når man går på pension.

Aldersopsparing

Aldersopsparingen, der er en populær pensionsordning i årene op til pensioneringen, giver ikke modregning i folkepensionen og de mange tillæg.

“Dog skal man være opmærksom på, at hvis man har en aldersopsparing og det er netop en sådan en man vil indbetale på, så kan man kun indbetale det høje beløb på 52.400 kr. så længe man IKKE har startet en løbende udbetaling af en pension”, siger Tina Bjørk-Olsen.

Læs mere om aldersopsparing HER

Ratepension

Derimod kan en ratepension, hvis udbetalingen årligt overstiger en grænse, give modregning i folkepensionen. Grænsen afhænger af ens private omstændigheder. Om man er gift, bor sammen med en, er enlig, osv.

De helt specifikke regler vedr. ratepensionens satser, loft og indgriben i folkepensionen kan du læse om i linket HER

Livrente

“En livrente-pension kan, hvis udbetalingen årligt overstiger en grænse, også give modregning. Igen er grænsen afhængig af ens private situation – altså om man er gift, enlig, samboende, etc. “, supplerer Tina Bjørn-Olsen.

Reglerne for Livrentens loft, udbetaling og indgriben i folkepensionen, kan du se HER

Du kan læse alt om de forskelige pensionsformer i linket HER

Først publiceret: fredag 9. april 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 16:23

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.