Selv om ældre på plejehjem var de første, der blev vaccineret, kan de fortsat blive syge med corona.

Mange vaccinerede på plejehjem får corona

Et plejehjem i Køge er hårdt ramt af coranaudbrud på trods af, at alle smittede er vaccinerede. "Jeg er overrasket," siger forvaltningsdirektør.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

14 ud af 64 beboere på Nørremarkens Plejehjem i Køge Kommune sidder nu i isolation. De er – på trods af at de er vaccinerede – blevet smittet med corona. Det er meget ærgerligt, siger forvaltningsdirektør til NB-Kommune.

Ud over de nu isolerede ældre på Nørremarkens Plejehjem, så er ni medarbejdere sendt hjem i karantæne.

“Heldigvis har ingen af beboerne symptomer på covid-19. Blandt de hjemsendte medarbejdere er det kun en enkelt, som har lette symptomer, fortæller Mette Olander”, som er direktør for Velfærdsforvaltningen i Køge Kommune, til NB-Kommune.

Lukket for besøg

For pårørende til beboerne betyder udbruddet, at plejehjemmet er lukket for besøg. Mette Olander er meget ærgerlig over smitteudbruddet:

Lukket for besøg

Køge Kommune lukkede torsdag 10. juni for besøgende til Nørremarkens Plejehjem i Køge.

Det sker på baggrund af et smitteudbrud, og deraf følgende påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

14 af plejehjemmets 64 borgere og 9 medarbejdere er konstateret smittet, og smitteudbruddet håndteres i tæt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kilde: Køge Kommunes hjemmeside

“Selv om ingen borgere på plejehjemmet er syge af corona, så kommer det jo til at gå ud over det sociale samvær, at de nu skal være i isolation. Det er hverken de, pårørende eller personalet glade for. Vi var jo lige begyndt at vænne os til normale forhold med besøg og så videre”, siger Mette Olander til NB-Kommune.

Det er kommet noget bag på hende, at så mange pludselig har covid-19.

“Jeg er overrasket over det her udbrud. Men det er jo gået op for mig, at vaccinerne ingen garanti er mod corona. På den positive side er så, at de vaccinerede tilsyneladende kun i sjældne tilfælde får symptomer”, siger Mette Olander.

Uvist hvor smitte kommer fra

Det vides ikke i skrivende stund, hvordan coronasmitten er kommet ind på plejehjemmet. Og det er heller ikke oplyst, hvilken variant af corona, der er tale om. Statens Serum Institut har i skrivende stund ikke svaret på henvendelse fra NB-Kommune.

Det kan undre, hvordan beboerne på et plejehjem i så stort omfang kan få corona, når nu de er vaccinerede. Men det kan skyldes, at ældres immunforsvar generelt er dårligere til at producere antistoffer. Altså desto ældre man er, jo svagere kan forsvaret mod sygdom blive.

Hvad er din mening?

Hvad siger du til sagen fra Køge – og har du oplevet corona-udbrud på plejehjem, du besøger?

Din mening og oplevelser er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side

Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Sundhedsstyrelsens anbefalinger for vaccinerede beboere på plejehjem og deres omgang med andre samt samvær med familie og nære venner:

  • De kan være sammen med andre færdigvaccinerede uden at holde afstand eller bruge mundbind.
  • De kan være sammen med familie eller nære venner som ikke er vaccineret uden at holde afstand eller bruge mundbind, hvis de ikke er i øget risiko for et alvorligt forløb ved COVID19.

Der er krav om, at medarbejdere og besøgende på plejehjem skal bruge mundbind eller visir, når de befinder sig i fælles lokaler og fællesområder.

Kilde: Vejledning om forebyggelse af smitte med ny coronavirus på plejehjem, 12. maj 2021

Først publiceret: torsdag 10. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 14:23

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.