Abdel Aziz Mahmoud,

"Mænd er alt for dårlige til at være åbne om de svære ting i livet", mener Abdel Aziz Mahmoud i en ny podcast-serie på DR Lyd. Foto: DR

TV-værten Abdel ramt af angstanfald

TV-værten Abdel Aziz Mahmoud fik angstanfald og psykisk nedtur, da han forsøgte at skjule sin homoseksualitet. Det fortæller han om i ny DR podcast.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Den populære “Go’ aften, Danmark”-vært, Abdel Aziz Mahmoud, har udgivet en meget lyttet podcast på DR Lyd, hvor han fortæller om dengang han i 2013 tog på skadestuen lammet af åndenød i den tro, at han havde fået astma. Men det var et angstanfald, fortalte lægen ham på hospitalet, og det sendte ham fuldstændig i gulvet.

“Mænd der knækker – med Abdel Aziz Mahmoud” hedder podcasten, og her fortæller ham om tiden i 2013, hvor han på overfladen var en succesfuld medieperson, der gladeligt og med stort overskud delte ud af sig selv på tv og på sociale medier. Men bag overskuddet kæmpede han en hård kamp med at være homoseksuel og ikke turde springe ud, ikke mindst på grund af sin etniske baggrund.

Sprang ud på TV

I årene efter sine angstanfald tog Abdel tyrene ved hornene og skrev både bøger, holdt foredrag og lavede den populære tv-serie “Familien på Lærkevej”, hvor vi alle fik et indblik i hans arabiske familie og hans private liv, hvor han bl.a. sprang ud og stod ved at han var homoseksuel for øjnene af hele Danmark.

Til SE og HØR fortæller han, at han i 2013 havde svært ved at finde sin egen identitet, og det udløste flere angstanfald.

“Særligt mit arbejdsliv var kaotisk, men også min etnicitet og seksualitet skabte indre kampe”, fortæller han.

Det er nu fem år siden han smed masken og stod ved hvem og hvad han var, og i dag er Abdel Aziz Mahmoud lykkeligt gift med sin mand, Andreas Gylling Æbelø, der er tidligere direktør i AIDS-Fondet, og nu er retoriker og foredragsholder.

Claus Meyer medvirker

I ’Mænd der knækker – med Abdel Aziz Mahmoud’ søger Abdel over fem afsnit svar på, hvad han skal stille op med angsten, og hvordan andre succesfulde mænd har håndteret deres psykiske nedture og hvorfor mænd kan være dårlige til at være åbne om deres svære følelser og hårde perioder i livet.

Første afsnit er med kokken og iværksætteren Claus Meyer. Hør podcasten her.

Først publiceret: fredag 2. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 16:51

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.