"Kvinden i blåt" er 8. bind i den populære krimiserie om arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway.

Vind krimi med Ruth Galloway: Kvinden i blåt

De seneste krimi om ærkologen Ruth Galloway tager os med på kirkegården og en kvinde i blåt, der bliver fundet myrdet. Du kan vinde bogen.

Senest opdateret: tirsdag 3. august 2021

“Kvinden i blåt” er den 8. krimi den populære serie om arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway. Serien har nu rundet 160.000 eksemplarer alene i Danmark.

På en kirkegård i Walsingham sidder en mystisk kvindeskikkelse. Hun er iklædt en blå kappe, og det ser ud, som om hun venter på nogen. Dagen efter bliver hun fundet myrdet, og vicekriminalkommissær Harry Nelson kan konstatere, at den døde kvinde var en smuk fotomodel indlagt på en lokal afvænningsklinik.

Ruth Galloways gamle veninde fra universitetet er præst i Walsingham, som er et gammelt pilgrimsmål i Norfolk, der vrimler med nonner, præster og nysgerrige turister. Hun tilkalder Ruth i forbindelse med en anden ubehagelig sag: Veninden er begyndt at modtage hadske, anonyme breve, der indeholder referencer til ”en kvinde i blåt”.

Sammenhængen mellem den døde kvinde og trusselsbrevene kan umuligt være et tilfælde. Mens det lille samfund forbereder sig på det årlige påskespil om Jesu korsfæstelse, indleder Ruth og Nelson en kamp mod tiden. For alt tyder på, at morderen vil slå til igen.

Om forfattteren

Forfatteren til serien er Elly Griffiths, der voksede op i London og arbejdede som forlagsredaktør, før hun blev forfatter på fuld tid. I dag bor hun i Brighton med sin mand og har desuden to børn og en kat.

Griffiths er kendt for sin grundige research i forbindelse med Ruth Galloway-bøgerne, og hun lægger stor vægt på, at alle historiske begivenheder er korrekte. Men det er især hendes enestående evne til at skabe spænding og uforglemmelige karakterer, der har gjort hende til en af Englands mest elskede krimiforfattere.

Koster 249,95 kroner

“Kvinden i blåt” er udgivet af Gads Forslag og koster 249,95 kroner. Bogen kan blandt andet købes hos Bog og Ide.

Du kan læse uddrag her.

Du kan vinde bogen

Gads Forlag har doneret 3 eksemplarer af “Kvinden i blåt”, som Faglige Seniorer udlodder i en konkurrence.

Vindere er: Ole Rasmussen, Farum, Helle Kristensen, Aarhus og Dorthe Prip, Roskilde.

Først publiceret: fredag 9. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 3. august 2021 kl. 11:17