sådan beskytter du dit hus

Antallet af indbrud er igen stigende i år.

Pas på: Her er indbrudstyvens særlige trick

Antallet af indbrud stiger over hele landet efter sidste sommers store nedgang. Politiet udsender advarsel.

Senest opdateret: tirsdag 7. december 2021

Mens mange danskere tager på ferie udenlands for første gange i lang tid, så oplever Politiet, at indbrudstyvene er trukket i arbejdstøjet igen.

Sidste sommer faldt antallet af indbrud drastisk fordi mange danskere holdt ferie hjemme. Men nu begynder antallet af indbrud desværre at stige igen, melder politiet. På én dag i sidste uge fik Sydøstjyllands Politi hele fem anmeldelser om indbrud.

Antallet over hele Danmark er for første gang i lang tid begyndte at stige igen. I andet kvartal af i år var der 3.158 indbrud, og det er en stigning på 12% i forhold til samme kvartal i 2020. Og derfor beder Bo Trygt! nu om at vi skal være opmærksomme.

“Nu ser vi pludselig en stigning, og det minder os om, at den lykkelige situation om, at Danmark nu er åbnet igen, også har en bagside. Vi skal helst ikke inspirere indbrudstyvene til at genoptage deres aktiviteter, så det gælder om, at vi alle hjælper hinanden med at passe på vores hjem,” siger Britt Wendelboe, der er programchef i Bo Trygt! i en pressemeddelelse.

Hold øje med naboens skrald

Mange boliger udsatte lige i disse uger, hvor rigtig mange familier er på ferie, og mange boliger står tomme. Og indbrudstyvene har flere udspekulerede tricks til at finde ud af om husene står tomme hen.

»Vi ved, at de tidligere har sat klistermærker på låget til skraldespanden. Hvis det ikke er opbrudt efter et par dage, kunne det tyde på, at der ikke er nogen hjemme. Derfor er det rigtig fint, hvis man får naboen til at tjekke skraldespanden,« fortæller vicepolitiinspektør fra Sydøstjyllands Politi til Vejle Amts Folkeblad.

Du kan også lave en aftale med naboen om at parkere i hinandens indkørsler, ligesom man kan have et ekstra øje på hinandens huse.

»I sommerferien handler det meget om at få sit hjem til at se beboet ud og få koordineret med sine naboer, hvem der er hjemme hvornår, og at man i kvarteret lige sørger for at gå en runde om hinandens huse, generelt holder øje og hilser på fremmede, man ikke har set før. De gode råd er hørt før, men vi bliver ved med at gentage dem, for vi ved, at det er dem, der virker, siger Britt Wendelboe.

Sådan sikrer du dit redskabskur

Mange indbrudstyve bruger redskaber til indbruddet, som de finder i ejendommens redskabsskur. Her er Bo Trygt!’s video om hvordan du sikrer dit skur.

 

5 vigtige råd mod indbrud

1. Vær en aktiv nabohjælper

2. Tænd lys ude, og klip hækken

3. Gør det svært at bryde ind

4. Undgå tyvekoster - brug sikre betalingsformer

5. Ring 114 ved mistanke om indbrud

Kilde: Bo trygt i samarbejde med Rigspolitiet

HER kan du se på Bo Trygt!s hjemmeside, hvor meget din kommune er plaget af indbrud

Først publiceret: søndag 25. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 7. december 2021 kl. 09:09

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.