Brian fra Faglige Seniorer er klar til at vise coronapas. Men husk at tjekke din telefon - muligvis skal coronapasset opdateres, så du kan bruge det igen.

Har du det klar? Her skal du vise coronapas

Coronapasset skal frem igen fra på fredag, hvis du skal ud at spise, skal i kirke eller på besøg på sygehus. Har du ikke brugt coronapas i nogen tid, skal du muligvis oprette et nyt.

Senest opdateret: mandag 14. februar 2022

Fra fredag 12. november skal du have dit coronapas klar

Høje smittetal og en corona-epidemi, der udvikler sig i den gale retning, fik tidligere på ugen statsminister Mette Frederiksen til at varsle restriktioner.

Et af dem bliver genindførelsen af coronapas.

Kravet om coronapas gælder for voksne og børn over 15 år.

Her kan du se nogle af de steder, hvor du skal have dit coronapas med.

Sygehus

Ved besøg på sygehus skal der vises coronapas. Det gælder dog ikke for nære pårørende og værger.

Plejehjem

Der skal vises coronapas – men i aktuelle situationer kan der fraviges fra kravet, oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke.

Kirken

Der skal vises coronapas til indendørs kirkelige handlinger som begravelser, barnedåb og gudstjenester, hvis der er over 200 deltagere.

Spisesteder

Der skal vises coronapas ved besøg på indendørsserveringssteder som restauranter og værtshuse.

Stadion og koncerter

Coronapasset skal frem ved arrangementer indendørs, hvor der er over 200 personer, og ved 2.000 personer, hvis arrangementet er udendørs.

 • Tilskuere til koncerter og scenekunstforestillinger mv.
 • Gæster til forevisninger i biografer eller lignende og storskærmsarrangementer
 • Betalende tilskuere ved idræt
 • Besøgende i museer, kunsthaller og lignende
 • Deltagere til folkeoplysning, herunder aftenskoler, daghøjskoler og Folkeuniversitetet
 • Gæster i zoologiske anlæg og akvarier
 • Gæster i svømmehaller

Frisør og fitness

Der skal foreløbig ikke vises coronapas hos frisører og fitnesscentre.

Hvad mener du?

Hvad er din holdning til, at coronapasset nu bliver genindført? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

Uvaccinerede

Er du endnu ikke vaccineret, kan du fortsat få et gyldigt coronapas ved en negativ coronatest.

Det gælder også, hvis du har været smittet med corona – men nu gælder det kun i 6 måneder efter du er konstateret smittet. Tidligere var det gældende i 12 måneder.

Her henter du dit coronapas

Har du ikke allerede downloadet dit coronapas til din mobiltelefon, kan du gøre det her.

Vær opmærksom på, at hvis du ikke har benyttet dit coronapas i nogen tid, skal du mulighed vis oprette et nyt. Hav derfor dit NemID klar.

Coronapasset er gyldigt 14 dage efter færdigvaccination. Desuden giver en negativ test gyldigt coronapas, hvis den er taget inden for 72 eller 96 timer for henholdsvis kviktest og PCR-test, oplyser Ritzau.

Coronapas til iPhone – KLIK HER

Coronapas til Android – KLIK HER

Vaccinationspas på print

Vaccinerede borgere, der er fritaget for digital post, har fået et brev med posten. I brevet er der et printet vaccinationspas.

Der er også en telefonservice, hvor du kan ringe og bestille et printet vaccinationspas, når du er færdigvaccineret: telefon 44 22 77 74

Hvordan fungerer coronapas-appen?

 • Du logger ind i appen med NemID
 • Coronapas henter automatisk data fra Den Danske Mikrobiologidatabase og Det Danske Vaccinationsregister, der leverer test- og vaccinationsinformation
 • Du får vist et gyldigt coronapas med en grøn farve og en QR-kode, hvis du er vaccineret, testet negativ inden for de seneste 72 timer, eller er immun efter smitte med COVID-19
 • Dine data er sikret, for appen deler ikke information med andre om negativ test, vaccination eller immunitet
 • Du kan opleve, at kontrollører eller andre brugere af appen scanner din QR-kode. Det gør de for at sikre, at dit coronapas er gyldigt
 • Appen registrerer ikke yderligere information om dig og baserer sig udelukkende på data, der i dag fremgår i de centrale sundhedsdatabaser
 • Når du skal ud at rejse, skal du vælge en særlig visning af dit coronapas: Udlandsrejse. Her kan kontrolløren se flere detaljer for, hvorfor dit coronapas er gyldigt – dvs. om du er testet negativ, er vaccineret eller er immun efter smitte med COVID-19.

Du vil normalt kunne hente dit coronapas senest to dage efter, du har fået foretaget en PCR-test og senest 1 dag efter, du har fået foretaget en Antigen-test (lyntest). Er du vaccineret fremgår det af dit coronapas.

Først publiceret: tirsdag 9. november 2021
Artiklen er sidst opdateret mandag 14. februar 2022 kl. 15:49