Ældre har særlige udfordringer, der kan afhjælpes med hjælp fra en psykolog.

Kommune: Gratis psykologhjælp til alle over 65 år

Mange over 65 år har behov for psykologhjælp – ikke mindst efter snart to år med corona og social isolation. Kommune gør nu hjælpen gratis for alle over 65 år.

Senest opdateret: mandag 14. februar 2022

Ældre med ondt i livet kan nu få gratis psykologhjælp, hvis de bor i Københavns Kommune.

Det er kommunens Sundheds- og Omsorgsforvaltning, der nu tilbyder gratis psykologsamtaler i Center for Mental Sundhed til alle  borgere over 65 år , der har brug for hjælp.

Det er en udvidelse af et eksisterende tilbud, som hidtil har været målrettet over 65 år, som i forvejen modtog kommunale sundhedsydelser.

Tilbuddet giver mulighed for at få op til otte samtaler med en psykolog, og samtalerne kan finde sted enten i Center for Mental Sundhed eller i eget hjem.

Ældre har særlige udfordringer

Alderdommen forbundet med særlige udfordringer. Måske fordi ens nærmeste ikke er her mere, eller fordi tanker om livets afslutning presser sig på. Bliver belastningerne for overvældende, kan samtaler med en psykolog ofte være en god hjælp, lyder det om årsagen til at tilbuddet til kommunens ældre borgere.

”Behovet for psykologhjælp er der – ikke mindst efter snart to år med corona og social isolation. Siden vi åbnede tilbuddet om gratis psykologhjælp til nogle ældre, har vi oplevet en meget stor interesse. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi kan udvide tilbuddet om gratis psykologsamtaler, så det nu gælder alle ældre over 65, der har ondt i livet og behov for hjælp til at komme videre,” siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling.

Kan selv henvende sig

For at benytte sig af tilbuddet kan borgeren blive henvist via egen læge eller af kommunens øvrige sundhedspersonale, hvis vedkommende på anden vis er i kontakt med kommunen.

Det kan for eksempel være gennem hjemmehjælp, genoptræningstilbud eller på plejehjem. Borgeren kan også selv henvende sig direkte til kommunens Center for Metal Sundhed.

Hvad mener du?

Er det en god ide, at alle over 65 år kan gå gratis til psykolog? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

 

 

Først publiceret: tirsdag 8. februar 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 14. februar 2022 kl. 15:14

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.