Er du over 65 år anbefales det fortsat at du lader dig teste hurtigst mulig, hvis du har symptomer på corona.

Corona: Seniorer bør fortsat lade sig teste

Der er så godt styr på corona-epidemien ifølge Sundhedsstyrelsen, at kun syge fremover bør tage en coronatest. Dog skal personer over 65 år fortsat være opmærksomme og lade sig teste hurtigst mulig ved symptomer.

Senest opdateret: mandag 13. juni 2022

Coronaepidemien er på retur og forude vinker foråret. Samtidig er så mange danskere vaccineret og er immune, at Sundhedsstyrelsen gearer ned på sine anbefalinger, når det gælder coronatest.

Fremover – det vil sige fra midten af marts – skal man kun tage en coronatest, hvis man er syg og har mistanke om, at man er smittet med corona.

“Nu kan vi nøjes med, at man lader sig teste, hvis der er en særlig sundhedsfaglig grund til at gøre det. Det kan være i situationer, hvor et testsvar kan give anledning til tidlig behandling mod covid-19 for at nedsætte risikoen for indlæggelse og alvorlig sygdom,” siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen Bolette Søborg.

Seniorer skal være lade sig teste

Dog skal særlige befolkningsgrupper fortsat være ekstra opmærksomme og lade sig teste:

“Personer på 65 år og derover, samt andre personer i øget risiko for alvorligt forløb med covid-19, herunder også gravide, kan være i målgruppen for tidlig behandling. Det er derfor vigtigt, at den gruppe lader sig teste hurtigst muligt, hvis de får symptomer på covid-19 og føler sig syge, og at de kontakter egen læge, hvis de får en positiv test,” siger hun.

Samtidig er der fortsat behov for at håndtere og begrænse smitteudbrud i sundhedsvæsenet og på plejehjem, hvor der opholder sig personer, som er særligt sårbare. Her vil der stadig skulle sættes gang i aktiv smitteopsporing ved smittetilfælde, oplyser Sundhedsstyrelsen.

 

Syge skal gå i selvisolation

De nye testanbefalinger betyder, at en stor del af befolkningen ikke længere behøver at lade sig teste, hvis de får symptomer på covid-19, og derfor er der heller ikke længere behov for, at kontakter til personer med covid-19 bliver testet.

”Det vil sige, at de personer, som fremover tester positiv for covid-19 af den ene eller anden grund, ikke længere behøver at tage kontakt til deres nære og øvrige kontakter. De skal dog stadig følge Sundhedsstyrelsens gældende anbefalinger for selvisolation,” siger Bolette Søborg.

Hvad mener du?

Vil du tage en test, hvis du har symptomer på corona? Din holdning er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

 

Først publiceret: søndag 13. marts 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 13. juni 2022 kl. 15:33

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.