Vind bog: Tre dage i april

20. april 1945 drog en konvoj af hvide busser afsted fra Padborg med kurs mod Neuengamme. Det var en historisk redningsaktion, der skulle befri tusindvis af danske fanger fra den tyske kz-lejr. Vind den spændende bog "Tre dage i april".

Senest opdateret: mandag 13. juni 2022

April 1945.

2. Verdenskrig nærmer sig sin afslutning, men i det sønderrevne Tyskland udkæmpes der stadig blodige kampe, byer bombes, og mennesker dør i stort antal.

I Vamdrup bor 27-årige Dagmar, redaktør Poul Valgrens hustru og mor til deres to små døtre. Poul har været forsvundet i et år, siden Gestapo hentede ham og førte ham væk til en uvis skæbne.

En forårsdag i april stiger Dagmar på bus 474, en ældgammel hvidmalet rutebil, og drager sammen med 200 andre hvidmalede køretøjer mod kz-lejren syd for Hamburg, hvor tusindvis af fanger venter på at blive hentet hjem. Hendes håb er at finde Poul i live.

Det bliver et møde med en anderledes barsk virkelighed, sønderskudte byer og svære menneskelige valg. Dagmars mission tager blot tre dage, men kommer til at forandre alt for hende.

“Tre dage i april” er anden bog fra forfatterduoen Jesper Bugge Kold og Mich Vraa.

Om forfatterne

Jesper Bugge Kold (født 1972) og Mich Vraa (født 1954) har begge et anmelderrost forfatterskab bag sig. I 2021 udkom makkerparrets første roman ’Pigen fra det store hvide skib’, der blev en bestseller og er solgt til filmatisering.

Vind bogen

Bogen udkom på forlaget Lindhardt og Ringhof 20. april 2022 og koster 300 kroner.

Lindhardt og Ringhof udlodder sammen med Faglige Seniorer 3 eksemplarer af bogen.

Vinderne bliver udtrukket tirsdag 3. maj.

God fornøjelse.

Vinderne er Lone Grinderslev Strandbæk, Spjald, John Mogensen, Rønne og Sinne Lindgaard, Vodskov. 

Først publiceret: mandag 25. april 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 13. juni 2022 kl. 15:17

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.