Ny bog om LO på vejen mod Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Ulvetider og skiftespor: Vind bog om vejen mod fusionen mellem LO og FTF

Ulvetider og skiftespor er fortællingen om de 20 turbulente år i dansk fagbevægelse fra storkonflikt og pinsepakke i 1998 til fusionen mellem LO og FTF, der i 2019 blev til Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH.

Senest opdateret: tirsdag 17. maj 2022

Poul Smidt skriver om de politiske angreb på fagforeningernes liv og virke, men også om nogle af de interne kampe, der svækkede fagbevægelsen, mens de gode græd, de onde lo – og de gule fagforeninger fik flere medlemmer.

Vi hører om bruddet mellem LO og Socialdemokratiet, et af de skarpe hjørner i den nyere danmarkshistorie, men også en betingelse for det nye samarbejde mellem faglærte og ufaglærte fra LO og funktionærerne fra FTF.

Det er en bog om Danmarks nyere faglige historie i en globaliseret verden, om lønkampe, kvindekampe, magtkampe, afskeden med  eksklusivaftaler og arbejdsmiljøet som politisk kastebold. Og om LO, der nåede at blive 117 år, inden man fik Lizette Risgaard som sin første – og eneste – kvindelige formand.

Undervejs kastes der lys på nyere dansk politik set fra den faglige kant med fokus på statsministrene Poul Nyrup Rasmussen, Anders Fogh Rasmussen, Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt. Og det er ikke lige kønt alt sammen.

Om forfatteren

Poul Smidt (f. 1944) er journalist og har arbejdet for bl.a. Politiken, Aktuelt og DR, i 11 år som korrespondent i Bruxelles og senest som studievært på Deadline.

Han har skrevet en række bøger, senest biografier om Viggo Kampmann og Frederik 8.

Vind bogen

Ulvetider og skiftespor er på 360 sider. Vejledende pris er 299,95 kroner.

Bogen udkom på Gads forlag den 2. maj 2022.

Vi trækker lod om 3 bøger 17. maj.

Vinderne er Elin Petersen, Grenaa, Grethe Knapp, Skælskør og Allan Madsen, Slangerup.

Først publiceret: tirsdag 3. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 17. maj 2022 kl. 13:05