Ældre foretrækker stadig traditionel, dansk mad.

Ældre vil have frikadeller

De ældres favoritter er de samme, som de var for 25 år siden, viser ny undersøgelse.

Senest opdateret: mandag 13. juni 2022

Løber din mund også i vand, når du tænker på frikadeller? Du er i hvert fald ikke den eneste.

Hos Det Danske Madhus, der er Danmarks største leverandør af mad til ældre i eget hjem, står menuen på frikadeller og karbonader.

For uanset sæson storhitter de traditionelle danske retter hos de ældre medborgere, oplyser Magasinet Pleje.

“Det er jo lidt overraskende. De ældre har de samme favoritter, som de havde for 25 år siden, hvor mange af vores medarbejdere også leverede mad til de ældre,” siger Martin Pindstrup, CCO i Det Danske Madhus.

Hen over de seneste seks måneder, er der tilberedt over en halv million frikadeller i køkkenerne spredt over hele landet.

“Vi laver ugentligt godt 30.000 frikadeller, og vi kan se, at frikadeller, karbonader og farsbrød stadig er nummer ét, to og tre,” fortæller Martin Pinstrup.

Vigtigt med proteiner

Kigger man på Fødevarestyrelsens supplerende kostråd til personer over 65, er det dog særligt proteiner, der vægter.

Her lyder anbefalingen:

– 100 g bælgfrugter om dagen

– 30 g nødder om dagen

– 250 ml mager mælk og mælkeprodukter og 20 g mager ost om dagen (1 skive) eller 350 ml mager mælk eller mælkeprodukter om dagen, hvis du ikke spiser ost.

Variér med magre proteinrige mælkeprodukter som skyr og ylette flere gange om ugen.

– 350 g fisk om ugen, heraf 200 g fed fisk

– 350 g kød om ugen – varier gerne med indmad af og til fx leverpostej eller stegt lever

– 2 æg om ugen

Kilde: Magasinet Pleje, Fødevarestyrelsen 

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: mandag 30. maj 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 13. juni 2022 kl. 15:47

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.