Blodlands fortæller om om Hitlers og Stalins massemord.

Vind kæmpeværk om Europa mellem Hitler og Stalin

Den nye bog Bloodlands er historien om Hitlers og Stalins massemordspolitikker, som forklarer, hvorfor Ukraine har haft en central placering i Vestens historie igennem det seneste århundrede.

Senest opdateret: mandag 27. juni 2022

Amerikanerne kalder Anden Verdenskrig for ”den gode krig”. Men før den overhovedet begyndte, havde USA’s allierede, Stalin, dræbt flere millioner af sine egne borgere – og han blev ved med sine udrensninger efter krigen.

Før Hitler blev besejret, havde han myrdet seks millioner jøder og næsten ligeså mange andre europæere. Ved krigsafslutningen kom både de tyske og de sovjetiske drabssteder til at befinde sig bag Jerntæppet, hvilket gjorde, at historien om massedrabene ikke kom frem i lyset.

Bogen Bloodlands kaster lys over et af de mørkeste kapitler i Europas historie og beskriver de massemord og systematiske ugerninger, der blev begået af det nazistiske og det stalinistiske regime.

Om bogen

Bogen er på 576 sider, og den er en ajourført udgave, som udkom første gang på dansk i 2011. Til denne nye udgave har forfatteren tilføjet et fyldigt efterord.

Om forfatteren

Timothy Snyder er professor i historie ved Yale University. Han er prisbelønnet forfatter til en række bøger.

På dansk er tidligere udkommet Sort jord. Holocaust som historie og advarsel (2016), Om tyranni. 20 ting vi kan lære af det 20. århundrede (2017) og Vejen til ufrihed. Rusland, Europa, Amerika (2018).

Timothy Snyders bøger er oversat til over 40 sprog.

Vind bogen

Bogen udkommer 15. juni på Gads Forlag. Vejledende pris er 299,95 kroner.
Vi trækker lod om 2 bøger den 24. juni.

Vinderne er Carsten Teilskov, Aalborg Øst og Jørgen Gundorf, Bjæverskov. 

Først publiceret: mandag 13. juni 2022
Artiklen er sidst opdateret mandag 27. juni 2022 kl. 08:05